Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебно производство за замърсяване на околната среда в землището на с. Калояновец, общ. Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТАРайонна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл.352 ал.1 от Наказателния кодекс – замърсяване на почвата и подземните води в с. Калояновец, общ. Стара Загора, с което същите биха могли да бъдат направени опасни за хора или животни и растения или негодни за ползването им за земеделски и други стопански цели. На 23.07.2018 г., по реда и при условията на чл.155 и чл.156 от Наказателно-процесуалния кодекс, е бил извършен оглед на местопроизшествие в землището на с. Калояновец, общ. Стара Загора. Били са намерени, описани и иззети труповете на 3 броя  дребни пернати животни. Назначена е ветеринарно-медицинска експертиза, която да установи вида на животните, както и причината за смъртта им.

В хода на разследването, в качеството на свидетел, е бил разпитан кметът на с. Калояновец, общ. Стара Загора. При разпита му като свидетел, той е изказал твърдение, че в местността, до селото, е видял 6 на брой изкопа (ями), покрити със земна маса, в които според него, са заровени множество трупове на  птици. С оглед установяване на обективната истина и действителната фактическа обстановка, наблюдаващият прокурор по делото е разпореди извършването на повторен оглед в присъствието на представител на Областна дирекция по безопасност на храните – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 22.02.2019


Автобусно разписание:Виж