Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Казанлък се поклони пред подвига на Апостола на Свободата

азанлък се поклони пред Апостола на Свободата

Малки и големи жители на Община Казанлък спазиха традицията да отдадат почит към Апостола на българската свобода Васил Левски. В едноименния парк пред барелефа на Дякона се събраха представители на Общинското ръкводство, Общински съвет – Казанлък, културни институти и патриотични организации, деца, ученици, преподаватели и родители. Всички те заедно сведоха глави пред героичното дело на националната икона Васил Левски, по повод 181г. от рождението на Апостола.


Free Joomla Extensions

„В най-светлите и страници от тъмния период на робството  на България със златни букви е вписано името на Васил Левски. Във всяко българско сърце живее споменът за него - Апостола, неуловимия Дякон, мъжа с най-чистата душа!“, посочи в словото си Добрина Матова – директор на Литературно-художествен музей „Чудомир“. „Името му е синоним на безкористна служба на народа, на жертвеност и себеотрицание, икона на освободителната борба.“, описа тя образа на Левски, който всеки българин трябва да носи в сърцето си, да не забравя героите на България и да обича Родината си.

Кратката тържествена програма на Община Казанлък припомни житейския път към вечната памет на Васил Иванов Кунчев – Апостолът на българската свобода. Присъстващите притихнаха в едноминутно мълчание на колене преди поднасянето на венци и цветя.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 22.02.2019


Автобусно разписание:Виж