Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Окръжна прокуратура – Стара Загора води разследване за държане на археологически обекти и държане на огнестрелни оръжия

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА

На 11.07.2018 г. в условията на неотложност е извършено претърсване и изземване в жилище, находящо се в гр. Стара Загора, при което са намерени и иззети археологически обекти, а именно 1680 броя антични монети - колекции и отделни монети от исторически епохи - Тракия, Рим и Византия, 431 бр. старинни антични предмети от различни исторически епохи, 49 бр. различни по вид и форма антични предмети от жълт метал, наподобяващ злато, като една част от тях представляват колекция от историческа епоха - Тракия, а останалите предмети, които не представляват колекция, са от от епохи  - Тракия и Рим и античен керамичен съд с форма на гърне. При извършеното претърсване и изземване са намерени и иззети 1 бр. огнестрелно оръжие - пистолет с пълнител, без изписани на него фабрични номера и марка, 1 бр. огнестрелно оръжие тип револвер, без изписани на него фабрични номера и марка, 1 бр. старинна пушка с неразчетена марка и фабричен номер, 22 бр. боеприпаси 22 калибър, 24 бр. боеприпаси, различни калибри, 1 бр. боеприпас 23 милиметра. Иззети са и пари - 53 135 лв., 9 444 щатски долара, 10 швейцарски франка и 2 490 евро.

Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 278, ал. 6 от НК – за държане на археологически обекти и чл. 339, ал.1 от НК – за държане на оръжие.

В качеството на обвиняем е привлечен 66-годишен мъж за това, че държал повече от три археологически обекта, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред – престъпление по чл. 278, ал.6 от НК и за това, че държал огнестрелни оръжия, без да има за това надлежна разрешение – престъпление по чл. 339, ал.1 от НК.

Спрямо обвиняемия е постановено «задържане под стража» за срок от 72 часа. За престъплението по чл. 278, ал. 6 от НК се предвижда наказание «лишаване от свобода» до 6 години и глоба от три до петнадесет хиляди лева. За престъплението по чл. 339, ал.1 от НК се предвижда наказание лишаване от свобода от две до осем години.

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

www.jazzfestkz.eu


Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 12.07.2019


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: