Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

“Задържане под стража” спрямо двама обвиняеми за отнемане на лек автомобил

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТАПо искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо П.П. и К.Г., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство за това, че на 23.01.2018 г. в гр. Ст. З., в съучастие като съизвършители чрез повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот и използване на техническо средство и моторно превозно средство отнели чужда движима вещ - лек автомобил "Мазда CX-5" от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно я присвоят – престъпление по чл.195,ал.1,т.3,т.4 вр.чл.194, ал.1 вр.чл.20,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.


В хода на образуваното срещу П.П. и К.Г. досъдебно производство е установено, че същите се познавали и поддържали приятелски взаимоотношения. На 22.01.2018 г. решили да извършат кражба на лек автомобил и се придвижили до град Ст.З. След като обиколили определени места в града, двамата забелязали процесния лек автомобил "Мазда CX-5" , паркиран до заведение в централната градска част. Използвайки техническо средство, те успели да отключат заключващата система на автомобила, след което го привели в движение и напуснали града.

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора са събрани данни, че обвиняемите са отнели няколко превозни средства с намерение да ги присвоят, но все още се събират доказателства в тази насока. Установените до момента данни сочат за престъпна дейност, извършвана на територията на няколко области в различни населени места. Дейността е извършвана дълго време и при изключително добра и ефективна организация на всеки един етап.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите П.П. и К.Г. са извършили престъплението, за което са привлечени като обвиняеми и съществува реална опасност да се укрият или да извършат друго престъпление. Взетата спрямо тях мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 15.02.2019


Автобусно разписание:Виж