Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Дневен център за възрастни хора с деменция ще разкрие Община Казанлък

Община Казанлък - лято
Община Казанлък да кандидатства с проект за получаване на безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програм „Региони в растеж“, за изграждане на Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства – затова даде съгласието си Общинският съвет в Казанлък на 40-то си редовно заседание.

553 хил. 163 лева е максималният размер на безвъзмездното финансиране.

Разкриването на такъв център е нова социална услуга, която ще бъде предоставяна на територията на община Казанлък и е единствено предвидената за целия Югоизточен район, включващ областите Стара Загора, Бургас, Сливен и Ямбол. Дневният център за лица с деменция ще се помещава в незавършената нова сграда на Дома за възрастни хора с деменция в Казанлък „Димитър Папазов“ на ул. „Маньо Стайнов“ 11 - Дом № 2. Сградата представлява двуетажна, стоманобетонна, монолитна, гредова конструкция със застроена площ от 672 кв. м. Строителството и е замразено през 2010 година, поради закриване на източника на финансиране. Остава да се извършат дейности като топлоизолация, външна мазилка, изпълнение на покрив.

При съществуващата възможност за кандидатстване с проект и получаване на външно финансиране, сградата ще бъде успешно довършена, а Дневният център ще бъде разположен на първия етаж. Поема се ангажимент социалната услуга „Дневен център за подкрепа на лица с различни форми на деменция и техните семейства“ да бъде поддържана 5 години след датата на приключване на проекта.


Free Joomla Extensions

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

ПОКАНА:


Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 18.07.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.68446 BGN (up) 1 GBP = 2.19465 BGN (down) 1 CHF = 1.68446 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер