Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

9 Годишната Преслава Иванова донесе награда за България и Казанлък в конкурса за детски рисунки „Карта на света”

9 Годишната Преслава Иванова донесе награда за България и Казанлък в конкурса за детски рисунки „Кар
Преслава Тихомир Иванова на 9 год. от школа по изобразително изкуство „Живопис” към ОДК „Св.Ив.Рилски” с ръководител Галя Иванова е отличена с 2-ро място от Международния конкурс за детска карта на света на тема „Ние обичаме картите” във Вашингтон САЩ.
Шестте най-добри карти отличени от 10-тия Нац.конкурс за детска карта на света организиран от Българската Картографска Асоциация гр.София, придружени с доклад, видеоматериал за събитието и Сертификатите на наградените участници бяха изпратени в Международната Картографска Асоциация/МКА/. Две рисунки от шестте бяха на деца от школа по изобразително изкуство „Живопис”- на Преслава Иванова, класирана на 1-во място и на Селин Муса, носителка на голямата награда – Дрон, с най-много  гласове на журито.

За изложбата на детски карти на Света „Барбара Печеник”, бяха получени 193 рисунки от 34 държави, разпределени в четири възрастови групи: 16 рисунки в първа възрастова група, 29 във втора, 75 в трета и 73 в четвърта.

Отличените рисунки участваха в международна изложба по време на 28-мата международна картографска конференция във Вашингтон – САЩ, он 02 до 02 юли 2017г.

На 17-ти юни 2018г. в Културния център на гр. Созопол, беше открита седмата Международна конференция по картография и географски информационни системи, организирана от МК, Българската картографска асоциация, в сътрудничество с Община Созопол и съорганизатори Военно-географската служба към МНО и Българският червен кръст.

Международният форум беше проведен под почетния патронаж на г-жа Цвета Караянчева – председател на НС на Република България. За конференцията в Созопол, пристигнаха над 200 учени от 30 държави.

По време на откриването на форума, беше връчена и наградата на Преслава Иванова – сертификат, каталог с детски рисунки, и парична награда.

Във фоайето на културния дом на гр. Созопол, беше подредена изложба от картографски карти на света, като най-старата датира от 16 век.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 15.02.2019


Автобусно разписание:Виж