Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден 44-годишен мъж за причинена смърт по непредпазливост при управление на моторно превозно средство

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА

По  обвинителен акт на Окръжна прокуратура-Стара Загора е осъден 44-годишен мъж за извършено престъпление по чл.343 ал.3 предл.3 б.“б“ предл.1 вр.чл.343 ал.1 б.“в“ предл.1 вр.чл.342 ал.1 предл.3 от Наказателния кодекс - за това, че при управление на моторно превозна средство е нарушил правилата за движение по пътищата и е причинил по непредпазливост смърт на едно лице.
Окръжен съд-Стара Загора му е наложил наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години, което да изтърпи при първоначален „общ“ режим, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от пет години.

44-годишният мъж е предаден на съд за това, че на 11.12.2016 г. в землището на гр. Стара Загора, по улица „Калояновско шосе“, в посока запад-изток, при управление на моторно превозно средство - лек автомобил, нарушил правилата за движение по пътищата, предвидени в Закона движение  по пътищата, като с деянието си по непредпазливост е причинил смъртта на мъж, на 31 г., и е избягал от местопроизшествието.

Съдебното производство е проведено по реда на съкратено съдебно следствие, при което подсъдимият е признал всички факти и обстоятелства по обвинението и се е ползвал от законовата възможност наказанието му да бъде намалено с една трета. Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Апелативен съд – Пловдив.

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 15.02.2019


Автобусно разписание:Виж