Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

20 години отпразнува Дом за стари хора №3 в Казанлък

31.05.2018 - 20 години отпразнува Дом за стари хора №3 в Казанлък
Двайсет години от своето създаване отбеляза Дом за стари хора N3 в Казанлък, с много гости и емоция. Сред официалните гости на тържеството бяха кметът на община Казанлък Галина Стоянова, зам.-кметът Цветолина Цветкова, Радка Арнолд, представители на Дирекция „Социално подпомагане“ и др. Детски състави от НЧ „Възродена Искра“ в Казанлък и НЧ „Цвятко Радойнов“ в Крън отправиха своя поздрав по повод юбилея.


Free Joomla Extensions

Домът – юбиляр бе поздравен от кмета Галина Стоянова, която подчерта, че няма нищо по – важно от това, хората в дома да живеят спокойно и като едно голямо семейство, а това спокойствие го осигурява екипът на дома и грижите, които полага Община Казанлък за хората от трите дома на територията на града.

„Благодаря на всички присъстващи, че са тук на тържеството!“, заяви Галина Стоянова и благодари на доброволците, превърнали дома в уютно и удобно място за живот. Кметът на Община Казанлък обеща като подарък за празника на обитателите от бл.60 до дома в ж.к.“Изток“ ремонт на улиците, уличното осветление и нови места за отдих около дома, за да може възрастните дами и господа да се разхождат по-спокойно в района.

Директорът на дома Пенка Ганарева изрази огромната си благодарност към присъстващите специални гости за безрезервната подкрепа: първият директор на дома г-жа Милева, д-р Радка Арнолд – Почетен гражданин на Казанлък, приятелите от World Partners USA Рич и Джуди Уитмар, от чието име на празника присъстваха техните наследници Питър и Урсула, на Община Казанлък и на многобройните доброволци, които през годините са полагали грижи и труд домът да е в сегашния си добър вид.

През 1998 година Общинският съвет в Казанлък взима решение бившата детска градина да бъде реконструирана и превърната в дом за стари хора. Това е плод на съвместните усилия на Община Казанлък и редица дарители от Германия, на доброволци и най – вече на госпожа Радка Арнолд, която след като става ясно, че ще бъде разкрит дом за стари хора, организира хуманитарно дарение от Германия, с което са оборудвани помещенията, в които и към момента се намира Дом за стари хора N3.

31.05.2018 - 20 години отпразнува Дом за стари хора №3 в Казанлък

31.05.2018 - 20 години отпразнува Дом за стари хора №3 в Казанлък

31.05.2018 - 20 години отпразнува Дом за стари хора №3 в Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: