Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

2 юни в Казанлък ще започне с почит към Ботев

От община Казанлък каним всички родолюбиви българи на 2 юни, събота от 10:00ч. пред барелефа на Христо Ботев в парк „Розариум“, за да почетем заедно 142 години от гибелта на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България! Нека заедно да сведем глави и да си спомним великото дело на пламенния боец, журналист, поет и преводач, посветил живота си за свободата на Отечеството!
 
Наред с официалните лица, представители на Общинското ръководство и Общинския съвет, обществени организации, училища и гимназии на честванията за саможертвата на един от най-големите герои на България Община Казанлък е поканила своите чуждестранни гости от делегации на побратимени градове.

Церемонията по полагане на цветя ще бъде предшествана от едноминутно мълчание на колене в памет към героите на 2 юни – Деня на Ботев и загиналите за свободата на България.

След празничните събития в съботната програма на Фестивал на розата 2018 ч. честванията за 2 юни ще завършват на площад „Севтополис“ в 21:00ч. с тържествена заря – проверка.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 21.08.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.70043 BGN (down) 1 GBP = 2.17944 BGN (down) 1 CHF = 1.71986 BGN (down)

ВРЕМЕТО

Банер