Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 30.03.2018

РПУ, ПОЛИЦИЯБързи производства:
На 29.03.2018 год., в 01:05 ч., в гр. Раднево, на ул. "Андон Черковски", полицейски екип на  РУ – Раднево е спрял за проверка л.а. "Хюндай", управляван от Б. С., на 36 г., от гр. Раднево. При извършената проверка е установено, че водачът управлява автомобила без СУМПС, като същото е временно отнето. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343в, ал.3 от НК.           
На 30.03.2018 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано бързо производство по чл. 343б, ал.1 от НК срещу П. А., на 35 г., от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 00:10 ч., в гр. Стара Загора, на бул. "Цар Симеон Велики", е управлявал л. а. "Форд Галакси" след употреба на алкохол с концентрация 1.28 промила в издишаният въздух, установено с техническо средство. П. А. е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:
На 28.03.2018 г. от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Стара Загора и служители на ОДМВР - Велико Търново е проведена  специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на телефонни измами, извършвани в страната. Около 16:40 ч. в близост до село Кавлак, община Стражица, обл. Велико Търново, е задържан 64-годишен мъж от гр. Стара Загора у когото е намерена и иззета сумата от 24544 лв., получени при извършена телефонна измама в населено място на територията на област Бургас. Установено е, че лицето е участвало при извършването на престъплението в ролята на „куриер“. На същата дата в гр. Русе, на ГКПП „Дунав мост“, при влизане в Р България от Р Румъния, са задържани двама мъже, на 41 г. и на 30 г., от гр. Горна Оряховица. При проведените процесуално-следствени действия – претърсване на лекия автомобил, с който са се придвижвали лицата, и на два адреса в гр. Горна Оряховица, са намерени и иззети мобилни телефони, СИМ карти и сумата от 17800 лв. Трите лица са задържани за срок до 24 часа в ОДМВР – Стара Загора. От проведените до момента допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия е установено, че задържаните лица от гр. Горна Оряховица са извършители и на други 3 телефонни измами през 2018 година в град Стара Загора, при които общият размер на отнетите суми достига 19770 лв., и за които се водят досъдебни производства. С постановление на РП – Стара Загора на 41-годишния мъж е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок до 72 часа. Работата по доказване на цялостната престъпна дейност на лицата продължава под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора.

На 29.03.2018 г. във Второ РУ – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.343б, ал.3 от НК срещу 34-годишен мъж от гр. Стара Загора, затова че на същата дата, около 13:05 ч., в гр. Стара Загора, по ул. "Зюмбюля Талимова", е управлявал л.а. "Фолксваген Пасат " след употреба на наркотично вещество - метамфетамин, установено с техническо средство.  Водачът е задържан за срок до 24 часа. Регистрационните табели на автомобила са свалени.

В бюлетин №88/29.03.2018 г. на ОДМВР – Стара Загора е отразена взломна кражба в гр. Николаево, при която от стопанска постройка са отнети 60 чувала с концентриран фураж и 4 чувала с люцерново семе. От проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на деянието – четирима мъже от гр. Николаево, трима от тях 23- годишни и един на 27 години. Вещите, предмет на престъплението, са намерени и иззети. Лицата са разпитани и освободени.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 11.01.2019


Автобусно разписание:Виж