Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Родственик на Чудомир снима от Казанлък до Ушуая


Петър Илинов, внук на племенницата на Чудомир, казанлъчанката Лилия Димитрова, открива в сряда, 28-и март от 18 часа, изложба в Музея на фотографията. Експозицията под името „Наследник на таланта“, включва над 30 цветни фотоси, дело на чудомировия родственик. Работите са резултат от впечатленията на Петър Илинов от неговите пътешествия по екзотични места из цял свят. 

Авторът е роден през 1982 г. в София. Той е правнук на брата на Димитър Чорбаджийски, Георги. Живее и работи в италианската столица Рим. Завършил е математика и информатика в Римския държавен университет. Професионалните му занимания са свързани с математиката и компютърните науки. Ръководи фирма за консултации и мениджмънт по информационни технологии. Увлечен от художествената фотография още в детската си възраст, Илинов по-късно продължава да снима активно и дори води различни фотографски курсове. Не гледа на себе си като професионалист, но признава, че фотографията за него е сериозно хоби.

„Всеки от нас носи в себе си артистична дарба, чрез която е в състояние да предаде чувствата и емоциите си. За едни е музиката, за други – живописта, за мен – моят обектив“, споделя  правнукът на чудомировия брат Георги.  Разходките му по различни дестинации преминават задължително с фотоапарат в ръка.  Запечатва континентални и островни изгреви и залези,  студът с  тюлените, пингвините и аржентинските  китове, но и – жарките брегове на Санторини и Италианската Ривиера. Светът от Казанлък до най-южната Огнена земя, през фокуса на Петър Илинов, е в Музея на фотографията като част от програмата на Чудомирови празници 2018.

За изложбата тук се очаква да пристигне от Италия и самият автор. Това е втората му изложба тук след тази  през  2010-а година, тогава - в  залите на ЛХМ „Чудомир“.  
Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:


Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: