Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

НИКОЛО КОЦЕВ И РОКГРУПА „КИКИМОРА“ В ТРИБЮТ НА „ДИЙП ПЪРПЪЛ“ И „РЕЙНБОУ“ ПО ВРЕМВ НА ЧУДИМИРОВИ ПРАЗНИЦИ

Вечните песни на „Пърпъл” и „Ренбоу” ще се леят на 26 март (понеделник), от 19:00 часа на сцената на НЧ „Искра – 1860” в Казанлък по време на  XXV-те Чудомирови празници.

Казанлъчани и гости на града ще могат да се насладят на  популярните песни от репертоара на легендарните групи „Дийп Пърпъл” и „Рейнбоу” в изпълнение на група КИКИМОРА с Николо Коцев и оркестъра на Държавна опера - Стара Загора. Концертът е с обединяващото заглавие „Children in time” и ще бъде дирижиран от младият диригент Димитър Косев.

По време на XXV-те Чудомирови празници на казанлъшка сцена ще гостува и Държавния музикален театър във Велико Търново. Те ще поставят операта „Графиня Марица” на 29 март от 19:00 часа в НЧ „Искра”. Операта е от Имре Калман.
Друг музикален акцент в програмата на „Чудомирови празници 2018” ще бъде на 30 март от 19:00 часа в залата на НЧ „Искра”, когато ще гостува вокален ансамбъл  „Фортисимо” – Бургас, с ръководител Милена Добрева. Фортисимо са победители в конкурса „Игра на хорове” от Шоуто на Слави. Те ще изпълнят българска и световна поп музика, фолклор, класически песни с елементи на бийтбокс.

В програмата на празниците е предвидено и съботно матине на 31 март от 11:30 часа в ЛХМ „Чудомир” с участието на трио „Реверанс” от  Стара Загора. С участието на Красимира Георгиева - цигулка, Цветомира Динева – флейта, Павлина Димитрова – виолончело, когато чаровните дами ще изпълнят произведения на Вивалди, Шостакович, Щраус, евъргрийни, танга и др.

Чудомирови празници традиционно се проведжат в дните от 25 март до 1 април. Организатори на празниците са Фондация „Чудомир”, ЛХМ „Чудомир” и Община Казанлък.

още от програмата: Програма Чудомирови празници 2018

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: