Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

В Стара Загора стартираха първите в страната безплатни срещи „Акушерките близо до майките“

В Стара Загора стартираха първите в страната безплатни срещи „Акушерките близо до майките“
Инициативата „Акушерките близо до майките“ събра днес в залата на Община Стара Загора над 20 бъдещи майки, един бъдещ татко и специалисти от болници в региона. С презентация на тема  „Предвестници на  раждането. Кога да тръгнем към родилния дом. Последни приготовления” бе дадено началото на регулярните месечни срещи на бъдещи и настоящи родители с медицински специалисти в областта на раждането. В Стара Загора стартираха първите в страната безплатни срещи „Акушерките близо до майките“

В Стара Загора стартираха първите в страната безплатни срещи „Акушерките близо до майките“
„Радвам се, че виждам толкова много млади и усмихнати бъдещи родители. Благодарение на вас населението на Стара Загора се множи – да ви се родят здрави дечицата“, обърна се към присъстващите в залата зам.-кметът на Общината Иванка Сотирова. „Работата на администрацията не е спирала по отношение на осигуряване на качествена грижа и обучение на най-малките старозагорци“, допълни ресорният зам.-кмет. Тя поздрави и организаторите от Алианс на българските акушерки за идеята да бъдат по-близо до майките, за да им дават компетентни съвети и информация.

Приветствие към бъдещите родители отправи и д-р Антония Тодорова, началник отдел „Здравеопазване и социални дейности“ на Общинска администрация, като им напомни, че не е никак рано да се запознаят със системата за електронно кандидатстване в яслите и детските градини. Тя припомни, че записването в онлайн регистъра може да се случи веднага след като бебето има ЕГН.

След презентацията по темата за първите симптоми за наближаващо раждане, в залата бяха дискутирани въпроси свързани с изследвания, изисквания от лечебните заведения, както и практични съвети какви документи да носи със себе си в болницата бъдещата родилка. Лектор на първата среща бе Тонка Димова, която е член на АБА. Следващата среща ще бъде през април, обявиха организаторите, а конкретната дата и място ще бъдат допълнително съобщени.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Програма:


Почистване на велоалеята за - Овощник

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 22.03.2019


Автобусно разписание:Виж