Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Образът на Свети Климент грейна върху едноименно школо

Образът на Свети Климент грейна върху едноименно школо

Пано с размери 4х3 м, на което е изобразен образът на Свети Климент Охридски грейна върху фасадата на едноименното основно училище в град Крън. Сухото фреско с акрилни бои е изпълнено само два дни от преподавателката  от националната гимназия  по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов“ – Казанлък Елеонора Атанасова. Поканата за разкрасяването на фасадата дошла от фирмата, която санира сградата, проблемът бил в изключително късите срокове заради опасенията от влошени метеорологични условия, коментира авторката, която публикува в социалните мрежи снимки от работата си.

Художничката коментира, че това не е първата й работа в учебно заведение, миналато лято тя е зографисала по интересен начин и обновената сграда на казанлъшката детска градина „Теменужка“

Елеонора Атанасова е възпитаник на великотърновския университет, където е завършила специалностите графика и живопис при факултета за изящни изкуства, след което е специализирала в  художествената академия на полския град Лодз. Преди да стане преподавател в Казанлък е работила като учител в Потругалия, нейни творби в  жанра „еx libris“ бяха включени в издадения в Лисабон каталог на съвременните Ex Libris художници.

Проектът за обновяването на  общо пет учебни заведения на територията на община Казанлък, сред които е и крънското школо стартира в началото на февруари, той е на обща стойност 9,5 млн лв и е по програма програма „ Региони в растеж 2014-2020.“

Строително-монтажните работи включват въвеждане на мерки за енергийна ефективност, ремонт и изграждане на водопровод и канализационни инсталации, газификация и свързване с градската газоразпределителна мрежа, монтаж на ново оборудване и осигуряване на мерки за достъпна среда.

Христо Христов - monitor.bg

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 11.01.2019


Автобусно разписание:Виж