Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 27-годишен мъж за кражба

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМА

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Ганчо И., на 27 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 20.10.2017 г. до 06.11.2017 г. в село Колена, общ. Стара Загора, в условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор с Н.К., и чрез използване на моторно превозно средство лек автомобил, марка „Рено19"
- на 20.10.2017 г. в с. Колена, общ.Ст.Загора, е отнел чужди движими вещи - четири пространствени кубика дърва за огрев вид „цер", на стойност 260 лева, от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

-На 06.11.2017 г. в с. Колена, общ.Ст.Загора е отнел чужди движими вещи - четири пространствени кубика дърва за огрев вид „зимен дъб" на стойност 260 лева от владението на собственика, без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои,

всичко на обща стойност 520 лева, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив - престъпление по чл. 196, ал.1, т.2, вр. с чл.195, ал.1, т. 4 и т.5 , вр. чл. 194, ал.1, вр. с чл. 29, ал.1, б. „а" и б. „б" вр. чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че в началото на есента на 2017 г. пострадалите свидетели закупили от ТП“ДГС“ Стара Загора дърва за огрев за предстоящия зимен сезон. Двамата пострадали складирали дървата си в дворовете на недвижимите си имоти, находящи се в село Колена, общ. Стара Загора. В края на октомври и началото на месец ноември 2017 г. обв. Ганчо И. и съучастникът му Н.К. се сговорили да извършат кражба на дървен материал от село Колена, който в последствие да продадат в съседните села и така да си набавят финансови средства. Ползвайки автомобила си обв. Ганчо И. с помощта на Н.К. на два пъти в кратък период от време извършил кражба на дърва за огрев, от частни имоти в село Колена, които в последствие продал на трети лица.

Обвиняемият е криминално проявен и осъждан 30 пъти за престъпления от общ характер, предимно против собствеността. Деянията на 20.10.2017 г. и 06.11.2017 г. са извършени в условията на опасен рецидив, след като през месец юни 2017 г. обв. Ганчо И. е бил освободен от затвора.

Районен съд - Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ганчо И.  е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Ганчо И. мярка за неотклонение „задържане под стража“ може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Програма:


Почистване на велоалеята за - Овощник

Банер

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 22.03.2019


Автобусно разписание:Виж