Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

НЧ „Освобождение-1884”, с.Шейново започва проект „Пътят на вълната”

Снимка НЧ  Освобождение-1884 с.Шейново

На 14.08.2017 г. започна проектът на НЧ „Освобождение-1884”, с.Шейново   с наименованието „Пътят на вълната”.   Проектът  „Пътят на вълната” се реализира с финансовата подкрепа на програма    „Културно наследство” на Национален фонд „Култура”.
Целите на проекта  са: съхраняване на знанията и уменията за  културно изразяване, които имат важно   историческо, художествено и културно    значение, тяхното предаване на следващите поколения, насърчаване на младите хора за придобиване на знания и умения, свързани с нематериалното културно наследство, посредством публично признание и организиране на публични представяния, документиране на нематериалното културно наследство, популяризиране на нематериалното културно наследство и неговия израз в съвременния свят.

Дейностите по проекта включват : проучване на местно ниво за песни пети по време на седянка, пресъздаване на автентична българска седянка, като в основата й стои работата, организиране на занаятчийски ателиета от 10.09.2017 до 17.09.2017, организиране на празник на вълната  от 16.09.2017 до 17.09.2017 г.

Проектът съчетава традиционни, автентични технологии на занаятите и съвременни продукти на изкуството. Преплитат се ново със старо, като се въвеждат нови технологии. Изработката на цветя от филц, шалове и др. предмети използва традиционна технология, но я поставя в контекста на съвременния продукт.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: