Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Картина на родения в Казанлък художник Боре Иванов ще участва в престижен международен конкурс

Картината "Conte Mirifique, Fondation Cartier, Paris 14?me" на казанлъшкия художник Боре Иванов е преселектирана за участие във финалната фаза на най-престижня конкурс за живопис и скулптура на реалистично изкуство "Figurativas 2017", организиран фондация "Fundaci? Privada de les Arts i els Artiste"  в Европейския музей на модерното изкуство в Барселона. Наградния фонд на спечелилите художници е над 40000 евро. Целта на фондацията е да търси и промотира художници от цял свят, творящи в областта на фигуративните изкуства. Нейната цел е да спонсорира авторите в областта на реалистичното изкуство.

Журито е съставено от световни величия в областта на реалистичното изкуство - арт-галеристи, критици и ще се събере да оцени творбите на 15 юни, а церемонията по награждаването и откриването на изложбата с наградените творби е на 20 септември, след което следват изложби в Ню Йорк и други градове по света.

От селекционираните автори на предходния конкурс през 2015 г. е нямало нито един художник от България, от Франция са останали само двама, от които единият е Боре Иванов, чиито творби са били публикувани в каталога на конкурса. Въпреки това след приключване на финалната селекция нито един представител на Франция не е бил премиран. За тазгодишния конкурс все още всичко се пази в тайна и ще стане известно на 15 юни, след решението на журито.

"Много се радвам да представя Франция и Париж сред най-добрите творци реалисти в света!" - сподели в своя профил във Фейсбук, роденият в Казанлък художник.

информация: http://radiosevtopolis.com

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: