Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Рок феста на Бузлуджа носи важно послание от Община Казанлък: Да се погрижим за Бузлуджа като културен паметник

24,03,2017 - Рок феста на Бузлуджа

Това сподели кметът на Общината Галина Стоянова пред общинския консултативен Съвет по култура и туризъм по време на представянето на проекта. Бизнесменът Антон Каракоев и графичният дизайнер Иван Найденов са сред основните двигатели на инициативния комитет, членове на Съвета и днес разясниха идеята си за юлски рок концерт на Бузлуджа пред кмета на община Казанлък и свои колеги от консултативния съвет към Общината.


24,03,2017 - Рок феста на Бузлуджа

 

“Прегърнахме веднага идеята за този концерт и надяваме се, бъдещ рок-фестивал на Бузлуджа, защото в това събитие има послание, за което Община Казанлък работи и подкрепя отдавна.” – каза Галина Стоянова. „Посланието е за Бузлуджа – защото там има една природна, архитектурна и историческа даденост и тази даденост е наша – на Казанлък. Община Казанлък подкрепя инициативата точно заради тази идея, която изпъква зад рок-сцената - да фокусираме вниманието на държавниците ни към тази чиния и паметник, за да се намерят сили да бъде ремонтиран и възстановен.“, подчерта Кметът на Казанлък.

Инициатори на проекта са казанлъшки бизнесмени и общественици, които с активната подкрепа на Община Казанлък искат да възродят Бузлужда с новото събитие в местността „Бузлуджа - рок култура“ на 8 юли, т.г..  Предварителните очаквания са за публика от над 2 500 зрители и поне 3 български рок групи: „Кикимора“ с основател Николо Коцев, “SEVI” с фронтмен Светлана Близнакова и казанлъшката “INSPIRATION“, с участието на млади възпитаници на НГПИД “Академик Дечко Узунов”. Музикантите ще свирят на сцена пред входа на паметника, срещу публика със седящи места и къмпинг-зона. Планира се тридневен престой на палатките, от 7-ми до 9-ти юли, с осигурен кетъринг и логистика от община Казанлък.

„Бузлуджа е ценност за нас казанлъчани и е крайно време тя да стане известна като уникален архитектурен паметник, а не като символ на разрухата на една идеология. Време е да спрем да я идеологизираме и да се погрижим за Бузлуджа като културен паметник. И тук идеята за култура в концерта “Бузлуджа  - рок култура” и рок-музиката като културата, обединяваща хора от всички поколения е съществената.” - каза Галина Стоянова.

Пресцентър на община Казанлък

24,03,2017 - Рок феста на Бузлуджа

 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 11.12.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.65805 BGN (down) 1 GBP = 2.21624 BGN (down) 1 CHF = 1.67466 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"