Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Бюрото по труда приема заявления за обучения

Дирекция „Бюро по труда” град Казанлък започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности. Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по:
-    Професия „Стругар” – общо 20 лица;

Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по „Управление на промяната” от „Обществени и граждански компетентности”.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от  следните групи:

  • Безработни младежи до 29г. с подгрупа до 25г., младежи които нито се обучават нито са заети;
  • Продължително безработни лица.
  • Безработни лица над 50 годишна възраст;
  • Безработни с ниска или нетърсена на пазара на труда професионална квалификация и недостиг на ключови компетентности, в т.ч. безработни с ниско образование;
  • Лица извън работната сила, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

Курсовете ще се проведат в периода април – юни. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи за тези, които живеят в населено място извън град Казанлък.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по Проект „Стъпка напред”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с Асоциация на индустриалния капитал в България. В рамките на проекта на част от успешно завършилите обучение лица ще бъде предложена работа по придобитата професия в „М+С Хидравлик” АД гр. Казанлък.
Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 04.04.2017г.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 07.12.2018


Автобусно разписание:Виж