Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Почит и признателност от Община Казанлък за героите на България

Честванията на 139-та годишнина от Руско-турската освободителна война в община Казанлък започнаха с панихида в памет на загиналите за Освобождението в храм – паметника „Рождество Христово“ в град Шипка. Заупокойната молитва отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан заедно с местни духовници.


Free Joomla Extensions


Бригаден генерал Пламен Йорданов, начело на 61 Стрямска механизирана бригада, кметът на Казанлък Галина Стоянова, председателят на Общински съвет – Казанлък Николай Златанов, представители на общинската управа, общински съветници, кметове на населени места положиха цветя на всеки един от 17-те мраморни саркофага в криптата на храма, в които са запазени костите на загинали в Шипченската епопея.

Храмът в град Шипка остава най-големият български паметник, съграден за благодарност към Освободителите, загиналите руски войници, офицери и българските доброволци Опълченци.

За да се поклонят на подвига на героите на Трети март, на тържественото отбелязване на Националния празник на Република България на площада под връх Шипка дойдоха и министър – председателят в служебното правителство Огнян Герджиков, Негово Високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий, много представители на областното и общинско ръководство на Габрово и Казанлък.

С поднасяне на венци и цветя на Паметника на Свободата на легендарния връх десетки официални лица и хиляди българи почетоха саможертвата на славните бойци, дали живота си за Свободна България.

Пресцентър на община Казанлък

Галерия снимки: 03.03.2017 - 139 години от Освобождението на България

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 20.07.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.67595 BGN (down) 1 GBP = 2.18663 BGN (down) 1 CHF = 1.68128 BGN (down)

ВРЕМЕТО

Банер