Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

33-ят военен контингент бе изпратен за участие в мисията на НАТО „Решителна подкрепа„ в Афганистан

В Казанлък със специален  ритуал бе изпратен  33-ят военен контингент за участие в мисията на НАТО „ Решителна подкрепа „ в Афганистан . Сред официалните присъстващи на церемонията бяха  служебният министър на отбраната Стефан Янев и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов , кметът на община Казанлък Галина Стоянова , Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян, областният управител на Стара Загора проф. Веска Шошева, др.

Старозагорският митрополит Киприят отслужи тържествен водосвет за здравето на участниците в мисията и им подари икона на Св. Георги Победоносец.
С поздрав и думи на увереност за успешна мисия и щастливо завръщане в родината към войниците се обърнаха министър Стефан Янев, вицеадмирал Емил Ефтимов, кметът на община Казанлък Галина Стоянова.

Министърът на отбраната подари на командира на групата за охрана от състава на международната мисия в Афганистан капитан Ивайло Алексов икона на Св. Георги Победоносец. Основната част от 33-ия български военен контингент е от състава на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Контингентът е в състав до 110 военнослужещи, от които 8 жени. Национален командир на контингента е полковник Христо Атанасов, държавен експерт в Инспектората на Министерство на отбраната, участвал в международна мисия в Афганистан през 2010 г.

снимки: 28.02.2017 - 33-ят военен контингент бе изпратен за участие в мисията на НАТО "Решителна подкрепа" в Афганистан


Free Joomla Extensions

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 17.08.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.717 BGN (down) 1 GBP = 2.18346 BGN (down) 1 CHF = 1.72502 BGN (down)

ВРЕМЕТО

Банер