Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Първа среща на Кмета с домоуправители за обновяването на ж.к.“Изток“

25.02.2017 - Първа среща на Кмета с домоуправители за обновяването на ж.к.“Изток“

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова и представители на Общинското ръководство се срещнаха с домоуправители от квартал „Изток“. На кметската покана към домоуправителите на блоковете, край които средата ще бъде изцяло подобрена реагираха и много жители от квартала, които се включиха в дискусията с въпроси.  

„Много от блоковете тук са строени преди 30 – 40 години, създадени са без инфраструктура и на нас се пада да облагородим средата“, каза Галина Стоянова. „Ще направим всичко възможно да изпълним проекта, в диалог с всеки от вас!“, обеща тя.

На казанлъчани от ж.к.“Изток“ бяха представени отделните етапи на проекта. За да може да стартират дейностите по него, първоначално ще бъде подменена ВиК мрежата, за което са осигурени отделно средства в размер на 500 000лв. След основния ремонт на водопроводната инфраструктура, реално може да започнат дейностите, в последователни стъпки: асфалтиране на четири важни за квартала улици „Капитан Петко Войвода“, „Кремона“, „Верия“ и „Сент Ерблен“, реконструкция и изграждане на прилежащи тротоари, с ширина минимум 1,80м., ново, икономично LED осветление.

Бяха представении плановете и за междублоковите пространства, които ще бъдат изградени и оборудвани за отдих, спорт и игра на децата, предстои реконструкция и на междублокови улици. На тревогите нахората как ще бъдат опазвани Галина Стоянова обеща денонощно видеонаблюдение.

Като най-голямо предизвикателство към този момент бяха посочени ламаринените гаражи. Тяхното преместване или премахване е задължително условие, за да се започнат реални дейности и е част от условията за финансирането на проекта. От общо 167 гаража, 54 са законни, 38 остават абсолютно с неясна собственост за общинската администрация, за други 67 са сключени договори отпреди 15-ина години, платени към Общината само за до края на 2002г. и в последствие – с неизяснен статут.

От страна на Общината подходът е изцяло по Закона за устройство на територията и за всички реални собственици ще има решение с нови места за паркиране, което бе подробно разяснено - отделни планирани нови места в две паркозони и срещна разбирането на хората, които трябва да съдействат за актуализирането на информацията. Преди преместването на гаражните клетки те трябва да бъдат боядисани със сребърен феролит. Отделно от това, ще бъдат предложени на търг места за гаражнти клетки пред самите блокове, с отстъпено право на строеж.

Според плановете на Община Казанлък, преместването на гаражите трябва да приключи до края на месец март, за да не се бавят другите дейности по проекта.

„За изминалите 5 години, за всичките ни проекти сме намирали съдействие от страна на казанлъчани. 90% от тях милеят за хубавото и вярвам, че и сега ще е така.“, каза кметът на община Казанлък на финала на срещата. Галина Стоянова увери присъстващите, че това е първата среща с тях за новия проект, но следващите срещи ще бъдат толкова, колкото е нужно, за да може с общо разбиране и диалог да се премине през трудните моменти по време на строително-ремонтните работи.

Община Казанлък започна работа по проекта „Обновяване на градската среда в град Казанлък“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. , финансиран от Европейския фонд за регионално развитие на стойност 5 655 048,59 лв.  Той изцяло ще подобри качеството на живот на жителите в ж.к.“Изток“.

Пресцентър на община Казанлък

25.02.2017 - Първа среща на Кмета с домоуправители за обновяването на ж.к.“Изток“

25.02.2017 - Първа среща на Кмета с домоуправители за обновяването на ж.к.“Изток“

25.02.2017 - Първа среща на Кмета с домоуправители за обновяването на ж.к.“Изток“

25.02.2017 - Първа среща на Кмета с домоуправители за обновяването на ж.к.“Изток“

25.02.2017 - Среща на Кмета на Общината с домоуправители в ж.к.“Изток“ тази събота

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 23.02.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.59023 BGN (down) 1 GBP = 2.22405 BGN (up) 1 CHF = 1.69998 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Банер