Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Усилията ни са насочени към почистване на заледени второстепенни улици в града и премахване на ...

Николай Чалъков

Николай Чалъков, Община Казанлък: Усилията ни са насочени към почистване на заледени второстепенни улици в града и премахване на образували се ледени висулки
Усилията на Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в момента са насочени към почистване на някои от заледените второстепенни улици в Казанлък, които по независещи от предприятието причини, останаха непочистени. Това каза директорът на общинската структура Николай Чалъков.

Той поясни, че предприятието и тогава е разполагало с необходимите за почистване техника и материали, но спрените в тези улички автомобили са били пречка да бъдат почистени те и в сложната към онзи момент ситуация е дадено преимущество на освободените за достъп улици. Чалъков поясни, че проблем с наличие на материали за обработване на пътните настилки не съществува. „Имаше критична точка. Въпреки че количествата сол и пясък, с които се бяхме запасили бяха много над предвидените през други години, поради тежките климатични условия, обилен снеговалеж бяха почти на изчерпване. Но този момент е преодолян и ще имаме необходимите количества инертни материали, с които да изкараме до месец март", коментира той.
Част от усилията на общинското предприятие са насочени към премахване на образували се ледени висулки по сградите в Казанлък. Чалъков поясни, че още в 7.30 часа сутринта работници на предприятието почистват участъци, където са образувани големи висулки, като например надлеза в града. Екипи реагират и в такива случаи в детски градини и училища, където има подадени сигнали. „Все по-често гражданите се обаждат, че има висулки по жилищните сгради, но искам да поясня, че почистването им е тяхно задължение“, поясни Чалъков. Той цитира и някои моменти от Наредба 23, които са свързани с ангажиментите на гражданите по почистването на и пред жилищните сгради. Според нея "физическите и юридическите лица са длъжни да почистват редовно, в това число снега, леда, прилежащите части на сградите, тротоарите и дворните места и терените, в които живеят или стопанисват“. В наредбата също е упоменато, че председателите и управителите на управителните съвети на етажната собственост или съответно управителите и живущите в етажна собственост се задължават да почистват решетки, капаци, избени помещения, улуци, водосточни тръби, улични платна, мазилки и прозорци, които могат да създадат някакви предпоставки за произшествия. „Това на практика не се получава, защото много от гражданите подават сигнали към Общината, че на жилищните им сгради има примерно ледени висулки. Където има възможност, Общината реагира и им помагаме, но това по принцип не е наше задължение. Независимо от това сме се отзовавали винаги на сигнали и сме съдействали на гражданите“, каза в заключение Николай Чалъков.

Славяна ГАЙДАРОВА Агенция "Фокус"

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 24.04.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.60143 BGN (up) 1 GBP = 2.23605 BGN (up) 1 CHF = 1.6375 BGN (down)

ВРЕМЕТО

Банер