Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Усилията ни са насочени към почистване на заледени второстепенни улици в града и премахване на ...

Николай Чалъков

Николай Чалъков, Община Казанлък: Усилията ни са насочени към почистване на заледени второстепенни улици в града и премахване на образували се ледени висулки
Усилията на Общинско предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ в момента са насочени към почистване на някои от заледените второстепенни улици в Казанлък, които по независещи от предприятието причини, останаха непочистени. Това каза директорът на общинската структура Николай Чалъков.

Той поясни, че предприятието и тогава е разполагало с необходимите за почистване техника и материали, но спрените в тези улички автомобили са били пречка да бъдат почистени те и в сложната към онзи момент ситуация е дадено преимущество на освободените за достъп улици. Чалъков поясни, че проблем с наличие на материали за обработване на пътните настилки не съществува. „Имаше критична точка. Въпреки че количествата сол и пясък, с които се бяхме запасили бяха много над предвидените през други години, поради тежките климатични условия, обилен снеговалеж бяха почти на изчерпване. Но този момент е преодолян и ще имаме необходимите количества инертни материали, с които да изкараме до месец март", коментира той.
Част от усилията на общинското предприятие са насочени към премахване на образували се ледени висулки по сградите в Казанлък. Чалъков поясни, че още в 7.30 часа сутринта работници на предприятието почистват участъци, където са образувани големи висулки, като например надлеза в града. Екипи реагират и в такива случаи в детски градини и училища, където има подадени сигнали. „Все по-често гражданите се обаждат, че има висулки по жилищните сгради, но искам да поясня, че почистването им е тяхно задължение“, поясни Чалъков. Той цитира и някои моменти от Наредба 23, които са свързани с ангажиментите на гражданите по почистването на и пред жилищните сгради. Според нея "физическите и юридическите лица са длъжни да почистват редовно, в това число снега, леда, прилежащите части на сградите, тротоарите и дворните места и терените, в които живеят или стопанисват“. В наредбата също е упоменато, че председателите и управителите на управителните съвети на етажната собственост или съответно управителите и живущите в етажна собственост се задължават да почистват решетки, капаци, избени помещения, улуци, водосточни тръби, улични платна, мазилки и прозорци, които могат да създадат някакви предпоставки за произшествия. „Това на практика не се получава, защото много от гражданите подават сигнали към Общината, че на жилищните им сгради има примерно ледени висулки. Където има възможност, Общината реагира и им помагаме, но това по принцип не е наше задължение. Независимо от това сме се отзовавали винаги на сигнали и сме съдействали на гражданите“, каза в заключение Николай Чалъков.

Славяна ГАЙДАРОВА Агенция "Фокус"

 
Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 24.04.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.80294 BGN (down) 1 GBP = 2.30559 BGN (down) 1 CHF = 1.80995 BGN (down)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> КИНО ИСКРА >>> ГАЛЕРИЯ ИСКРА 4 >>> ХУДОЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ >>> МУЗЕЙ ИСКРА >>> МУЗЕЙ НА ФОТОГРАФИЯТА >>> БИБЛИОТЕКА ИСКРА >>> КЪЩА-МУЗЕЙ ЧУДОМИР >>> ДОМ ПЕТКО СТАЙНОВ >>> ЧИТАЛИЩЕ ИСКРА >>> ВОЕНЕН КЛУБ >>> ДК АРСЕНАЛ >>> ШИПКОВАТА КЪЩА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ 2014 >>> ИЗРАБОТКА НА САЙТОВЕ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> ФК" Розова долина"