Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Хората да се запасят с храна и вода и да не пътуват тези дни!

За това отново призова кметът на Община Казанлък Галина Стоянова на заседанието на Общинския кризисен щаб. Тя запозна участниците в срещата с последните насоки за действие и допълнителни мерки, предприети от Областния кризисен щаб – Стара Загора и Министерството на вътрешните работи, предвид очакваното силно влошаване на времето от днес, с ниски температури, силен вятър и обилни снеговалежи.
В срещата участваха представители на ръководствата на Общината, Районното управление „Полиция“, сектор „Охранителна полиция”, РД ПБЗН и регионалното горско, „Югоизточно държавно предприятие“ ДП – Сливен, Общинското звено „Сигурност“ и кметовете на населените места в община Казанлък.

Общинският кризисен щаб направи допълнителна координация и организация за обмяна на информацията, действията и допълнителните мерки за очакваните тежки зимни условия.

Инж.Иван Кьосев от Районна пътна служба – Казанлък предупреди за вероятността да бъдат затваряни пътища, ако зимната ситуация силно се влоши. Създадена е организация на прохода Шипка, в проблемни пътни участъци като гр.Крън – местността „Светицата“ – гр.Шипка и с.Шейново – с.Дунавци, в координация с полицейски постове при силна мъгла да се действа така, че когато мъглата се вдигне да няма бедстващи хора. „При нулева видимост се създават предпоставки за струпване на коли и от опита си знам, че усилията се насочват вместо към разчистване на пътната настилка към вадене и местене на автомобили. Ето защо имаме готовност за затваряне на пътища.“, отбеляза той.

Инж.Кьосев обърна внимание на местната управа за реда на почистване на различните категории пътища: на магистрален път се допуска до 5см. снежна покривка върху пътното платно и той е приоритет за почистване, следват първокласните пътища I-5 и I-6, второкласните и най-накрая усилията за почистване ще бъдат насочвани към третокласните пътища, за които е допустима снежна покривка на пътното платно до 10см., а времето за реакция е до 8 часа. Панорамният път връх Шипка – връх Бузлуджа остава затворен до 31.03.2017г., да не се предприемат пътувания натам!

Като проблемни селища през годините заради силни снегонавявания и образуване на дълбоки преспи бяха посочени селата Средногорово, Горно и Долно Изворово, Енина, Ясеново, Шейново и Хаджидимитрово.

Заради многото нови туристически обекти, Галина Стоянова поиска от Пожарната пълна актуализация с Общината на списъците с хижарски и хотелски бази в района на Бузлуджа и Шипка с Пожарната, за да не бъде пропуснат никой при прозвъняване с предупреждение туристите да използват деня да се придвижат надолу, защото има вероятност да се наложи да останат по местата си до началото на идната седмица заради очаквания студен фронт.

Инж.Никола Чалъков, директор на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ апелира към управите на банки, хотели, магазини и обществени заведения в град Казанлък да имат грижа за почистване на тротоарните площи пред сградите. Той увери, че са осигурени достатъчно количества пясък и луга за опесъчаване, машините са в готовност да разчистват основните улици с приоритет пред останалите.

Предприятията, договорени за почистване на четвъртокласната пътна мрежа на територията на община Казанлък разполагат с достатъчно мощни машини за реакция, но предупредиха, че лошата прогноза за трайна ледено-снежна покривка е удължена до вторник, включително, идната седмица.

Казанлъчани, при нужда, могат да сигнализират по всяко време на денонощието на Дежурен – Общински съвет – Казанлък: 0431 – 98 357 или 0887 30 17 49.

В предупреждението на Министерството на вътрешните работи при възникване на извънредни ситуации, образуване на снежна покривка и снегонавяване, незабавно да се докладва в група ОЦ при РДПБЗН-Стара Загора на телефон 042623112 .


Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 23.04.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.59816 BGN (up) 1 GBP = 2.23166 BGN (down) 1 CHF = 1.63791 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер