Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Премиера на „Дъга от древността“ на Филип Димкоски

Среща с македонския писател и журналист Филип Димкоски се проведе в Казанлък. Проявата бе организирана от Община Казанлък, Библиотека „Искра“ и Литературен клуб „Млад писател” при Народно читалище „Родина″ - Стара Загора.


Free Joomla Extensions

По време на срещата, на която присъстваха и ученици от казанлъшки училища, бе представена стихосбирката на Димкоски „Дъга от древността“. 21 – годишният македонец пише от най-ранна възраст. През 2010 г. представя първата си стихосбирка. През 2014 г. в издание на Градската библиотека ,,Борка Талески“ – Прилеп, излиза от печат стихосбирката му “Дъга от древността”, спечелила първа награда на конкурса ,,Вознес” в Битоля. Книгата е преведена на сръбски и английски език.

Филип работи в областта на журналистиката и е дългогодишен сътрудник на най-стария македонски всекидневник ,,Нова Македония “, както и на няколко македонски и сръбски интернет портали.

Младият македонски автор бе един от отличените в тазгодишното издание на международния конкурс за поезия „Белоцветните вишни“, организирана от Сдружение „Вишнев цвят“ в Казанлък.

Славяна ГАЙДАРОВА,  Радио „Фокус“

снимки: 15.11.2016 - Премиера на „Дъга от древността“ на Филип Димкоски

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: