Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Невиждани фотографии на Кольо Пейчев в изложбата „Еротичен балет и още нещо“

В Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък бе открита изложбата „Еротичен балет и още нещо“ на фотограф-художника Кольо Пейчев. Експозицията включва черно-бели, ръчно копирани фотографии, правени през 1986 година, основна сфера на работа за автора, в която е постигнал изключително високо майсторство през годините.
От името на кмета на община Казанлък Галина Стоянова дълголетният доайен на художествената фотография бе поздравен за неуморната си работа от Сребра Касева – Началник на Кабинета на Кмета: “Бъди жив и здрав и продължавай да ни показваш невидимите за нас неща, видими за теб!“.
Тайнството на своето творчество Кольо Пейчев обяснява така: “Трябва да вложиш душата си в творбата, тя да започне да я излъчва и зрителя да започне да я търси.“ Творецът лично „разходи“ публиката из фотосите за кръговрата на живота: през влюбването, раждането и смъртта, както и част от серията „Пришълец“, където в малки камъчета от кремък е разпознал и заснел човешки образ.

Освен черно-бялата фотография, авторът обича да представя теми като портрет, пейзаж, балет, естетика, репортаж. Главни мотиви на художествено внимание на мистичния художествен фотограф са микро светът на камъка, дървото, хляба, земята, снега, а напоследък – пъстротата на цветята.

Обиколил света, присъствието на художник – фотографа е осезаемо в София, в Стара Загора и Кармел, Калифорня, в Хасково и Лондон, Великобритания, Никозия и Ларнака, Кипър, Лугано, Швейцария...Но обикнал завинаги Казанлък и неговите хора и заживял щастливо в Долината на розите и на тракийските царе, в китното селце Ръжена.

Зад гърба си абсолютният доайен на фотографията има над 20 самостоятелни изложби, наситени с тайнствени послания за Вселената. Последната експозиция пред казанлъчани бе през април, 2016 г., по случай 80-годишния му юбилей, със заглавие „Цветна графика“. Известен с любовта си към цветята, които нарича „душите на Ангелите“, с юбилейната изложба „Цветовете на естетиката“ харизматичният автор завърши работата си по темата „Цветя“.

Сега повежда зрителя на пътешествие в танцови силуети и неуловими светлосенки, в търсене на съвършения баланс между бялото и черното.

Към многото негови ученици, от различни поколения, уважили откриването на изложбата, Кольо Пейчев отправи своето послание: „Обичайте фтографията като децата си!“.

Пресцентър на община Казанлък

галерия снимки: 20.09.2016 - Изложба "Еротичен балет и още нещо" на Кольо Пейчев


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: