Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложбата „Духът на Париж“ в Казанлък - с продължение във Франция

Изложбата „Духът на Париж“ в Казанлък - с продължение във Франция

Фотографската изложба „Духът на Париж в Казанлък-  градът на Долината на Розите и на тракийските царе в България“ е своеобразен отклик от гостуването на изложбата живопис „Духът на Париж“ на художниците Ване и Кристи. Това са артистичните псевдоними, с които Иванка Петрова-Цекова - ВАНЕ и Кристин Цекова – КРИСТИ – майка и дъщеря с български произход, са познати на френската публика.
За първи път парижката публика ще може да види документите, които проследяват историята на осъществяването на „Духът на Париж“ в град Казанлък - от раждането на идеята, по време на гостуването на „Съкровището на тракийските царе“ в Лувъра, миналата година, през нейната реализация, отзивите, срещите и посещенията в България. Описан е пътят от Париж до Казанлък: материали запознават зрителя с Фестивала на розата и неговото пищно шествие, Царица Роза 2016 Йоанна Шишкова, новият Музей на розата… Статиите са изложени на български език, с преведени откъси на френски .

У нас изложбата се състоя на улица „Искра“ N° 4, в рамките на Фестивала на розата 2016, по покана на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Асоциацията „Paris Vanet Art“ в Париж разказва за гостуването в Казанлък с изложба – епилог, представена в Къщата на боеца и асоциациите на парижкото кметство от 1-ви септември до 30 септември 2016г.

Ване и Кристи, основатели на асоциацията „Paris Vanet Art“,  определят работата си като „необикновен поглед върху диалога на френската и българската култура“. Според тях,  осъществяването на настоящата изложба в Къщата на боеца и асоциациите ще даде възможност този диалог да влезе във връзка с представителите и на други култури.


Пресцентър на община Казанлък

 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 23.11.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.65077 BGN (down) 1 GBP = 2.19744 BGN (down) 1 CHF = 1.68417 BGN (down)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"