Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложбата „Духът на Париж“ в Казанлък - с продължение във Франция

Изложбата „Духът на Париж“ в Казанлък - с продължение във Франция

Фотографската изложба „Духът на Париж в Казанлък-  градът на Долината на Розите и на тракийските царе в България“ е своеобразен отклик от гостуването на изложбата живопис „Духът на Париж“ на художниците Ване и Кристи. Това са артистичните псевдоними, с които Иванка Петрова-Цекова - ВАНЕ и Кристин Цекова – КРИСТИ – майка и дъщеря с български произход, са познати на френската публика.
За първи път парижката публика ще може да види документите, които проследяват историята на осъществяването на „Духът на Париж“ в град Казанлък - от раждането на идеята, по време на гостуването на „Съкровището на тракийските царе“ в Лувъра, миналата година, през нейната реализация, отзивите, срещите и посещенията в България. Описан е пътят от Париж до Казанлък: материали запознават зрителя с Фестивала на розата и неговото пищно шествие, Царица Роза 2016 Йоанна Шишкова, новият Музей на розата… Статиите са изложени на български език, с преведени откъси на френски .

У нас изложбата се състоя на улица „Искра“ N° 4, в рамките на Фестивала на розата 2016, по покана на кмета на община Казанлък Галина Стоянова. Асоциацията „Paris Vanet Art“ в Париж разказва за гостуването в Казанлък с изложба – епилог, представена в Къщата на боеца и асоциациите на парижкото кметство от 1-ви септември до 30 септември 2016г.

Ване и Кристи, основатели на асоциацията „Paris Vanet Art“,  определят работата си като „необикновен поглед върху диалога на френската и българската култура“. Според тях,  осъществяването на настоящата изложба в Къщата на боеца и асоциациите ще даде възможност този диалог да влезе във връзка с представителите и на други култури.


Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: