Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„Джаз кафе“ и „Турийска рапсодия“ на Празниците в Долината на тракийските царе 2016

27.08.2016 - Джаз Кафе в музея на фотографията

За любителите на джаза вторият празничен ден в Долината на тракийските владетели ще остави специални спомени. Гостуването на известния познавач на дяволската музика Емил Войников в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства бе приветствано от заместник – кмета на община Казанлък Даниела Коева с пожелания срещите от подобен тип да продължат.

27.08.2016 - Джаз Кафе в музея на фотографията

Емил Войников представи за ценителите своите музикални впечатления и размисли за една от най-ярките фигури на музикалната сцена на 20-ти век – Майлс Дейвис. Публиката в залата на музея се наслади на някои от най-ярките изпълнения на виртуозния тромпетист с характерно звучене и успя да види красиви моменти от неговия живот и кариера, запечатани пред фото обективите. Дейвис остава един от най-уважаваните джаз музиканти, смел експериментатор, заради което винаги е определян като новатор.

Голяма част от посетителите на „Джаз кафе“ естествено продължиха празничната си разходка в Художествена галерия – Казанлък за откриването на изложбата – акварел „Турийска рапсодия“ на Мая Енева. Младата казанлъчанка от години живее във Франция, но неизменно черпи сили и идеи от село Турия, където често се връща за ново вдъхновение. Народните мотиви в нейните картитни са представени в около 70 акварела, основно пейзажи и портрети, свързани с Балкана. Начало на официалното откриване на изложбата даде музикалното изпълнение на младия талант от Казанлък – пианистът Виктор Владков, който за своите 12 години трупа престижни международни награди и признание. Финал на събитието постави френският пианист Пиер – Франсоа Бланшар, който сподели, че от уважение към притежателя на пианото, на което ще свири – на незабравимия композитор Петко Стайнов, изпълни само своя авторска музика.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: