Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Изложбата „Бузлуджа – паметта на времето“ гостува на площад „Севтополис“

Изложбата „Бузлуджа – паметта на времето“ гостува на площад „Севтополис“

Община Казанлък и фондация „Проект Бузлуджа“ ще представят на открито  изложбата „Бузлуджа – паметта на времето“ като част от инициативата за опазването на монумента.  Събитието ще се състои на 22 август в навечерието на 35-годишнината от откриването на паметника в далечния 23 август 1981 година. От 18:00 часа на площад Севтополис ще бъде официалното откриване, последвано от мултимедийна презентация от 18:30 часа в изложбената зала на общинския Информационен център на ул. Искра №4. Автор на изложбата е арх. Дора Иванова, която започва инициативата за опазване на паметника като своя дипломна работа в Техническия университет в Берлин. Идейният й проект е представен в редица изложби и конференции в страната и чужбина, между които Световната среща на българските медии в Прага, по покана на община Казанлък, както и Европейския парламент в Брюксел.

На площад Севтополис проектът за пръв път е представен в 15 двустранни табла с участието на 10 фотографи, които са уловили очарованието на паметника в актуалното му състояние. Посетителите ще могат да се запознаят в детайл с драматичната история на паметника и идейния проект за неговото преустройство. Изложбата цели обществен дебат по темата и набиране на средства за конструктивна оценка на сградата, необходима за задействането на реален проект.

Пресцентър на община Казанлък

 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 12.12.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.66227 BGN (up) 1 GBP = 2.22082 BGN (up) 1 CHF = 1.6758 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"