Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалисти на ОДМВР-Стара Загора задържаха рецидивист, извършил множество кражби на моторни превозни средства

РПУ, ПОЛИЦИЯ

Целенасочените оперативно-издирвателни действия на криминалистите стартирали след регистрирани през месец август т.г. множество кражби на моторни превозни средства на територията на Старозагорска област.

В хода на разследването днес, в землището на с. Шейново, е задържан И.А. /24г./ - криминално проявен и осъждан. Той бил обявен за общодържавно издирване, след като на 04 август т.г. е избягал от затворническо общежитие, където е изтърпявал наказание „лишаване от свобода“. И.А. се придвижвал с  л.а. „Фолксваген поло“ - противозаконно отнет от с. Хаджидимитрово, а близо до мястото на задържането му е установен и л.а. „ВАЗ 2101“, откраднат от с. Горно Сахране. До момента е установено, че от 04 до 21 август И.А. е съпричастен към общо пет случая на противозаконни отнемания на моторни превозни средства и две домови кражби в малки населени места от областта, за които са образувани и се водят досъдебни производства. В част от случаите извършителят е прониквал в чуждите домове през незаключени врати и отворени прозорци и  отмъквал ключовете на леките автомобили. От жилищата той си е тръгвал и с парични суми, мобилни телефон и други вещи.

И.А. е задържан за срок до 24 часа в РУ – Казанлък. Работата по доказване на цялостната му престъпна дейност продължава под наблюдението на прокуратурата..

Бързи полицейски производства
На 21.08.2016 г., в 03:30 ч., по четвъртокласен път - 50005, на около 500 м.  западно от с. Хаджидимитрово, е спрян за проверка т.а. ''Ивеко 3512'', фирмена собственост, управляван от А. Ж., на 44 г., от гр. Мъглиж. При извършен тест на водача с техническо средство е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол - 1,59 промила. В РУ – Казанлък е образувано бързо производство. А. Ж. е задържан за срок до 24 часа.

На 18.08.2016 г. в сектор "Пътна полиция", ОДМВР – Стара Загора, е започнато бързо производство срещу неправоспособния водач, С. О., на 49 г., от с. Горно Черковище, община Казанлък, затова че на същата дата, в землището на с. Ягода, общ. Мъглиж, по път I-5, е  управлявал лек автомобил "Фолксваген Голф" след употреба на алкохол с концентрация 2,20 промила, установено с техническо средство.  С. О. е задържан за срок до 24 часа. 

Разкрити престъпления
На 20.08.2016 г., в 08.39 ч., в ОДЧ на РУ - Казанлък, е получено съобщение от жител на гр. Казанлък, че противозаконно е отнет лекия му автомобил „Опел Кадет“, който е бил паркиран пред дома му в гр. Казанлък, на ул. „Христо Ботев“. Малко по-късно автомобилът е бил намерен изоставен на ПП I-5, на около 1,5 км. южно от връх "Шипка", в землището на гр. Шипка, общ. Казанлък. От проведените ОИМ е установен извършителят на престъплението – 17 годишен младеж от гр. Казанлък, който на същата дата е извършил и взломна кражба от хижа, намираща се в района на връх „Шипка“, при която е отнел 2 бр. цифрови телевизионни приемници, ютия, ъглошлайф, ел. кабели, нивелир, фазомер и др. Отнетите вещи са намерени. В РУ – Казанлък са образувани досъдебни производства по чл. 346 и по чл.195 от НК, а извършителят е задържан за срок до 24 часа.

На 18.08.2016 г. в гр. Казанлък, на пл. "Свтополис", до хотел "Казанлък", полицейски екип на РУ - Казанлък е извършил проверка на К. П., на 51 г., от гр. Казанлък. При проверката същият доброволно е предал 9 броя пликове, съдржащи по 20 броя ръчно пълнени с тютюн цигари без акцизен бандерол. По случая в РУ – Казанлък е  образувано досъдебно производство.

На 18.08.2016 г. в Участък – Гурково при РУ - Казанлък се е явил 33 годишен мъж, който е  заявил, че за времето от 09.00 ч. до 11.00 ч. на същата дата, неизвестен извършител, след като е проникнал през отворен прозорец на апратамент на първия етаж, намиращ се в гр. Николаево, на ул. "Георги Бенковски", е извършил кражба на мобилен телефон "Самсунг" и сумата от 170 лв. В РУ – Казанлък е образувано досъдебно производство.

Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. Образувано е досъдебно производство.

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 07.12.2018


Автобусно разписание:Виж