Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Представител на Малтийския орден посети болницата в Казанлък

13.08.2016 - Представител на Малтийския орден посети болницата в Казанлък

Гуидо Щьокли, изпълнителен директор на фондация "Помощ и Подкрепа" на Малтийския орден в Швейцария разгледа МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ в Казанлък. Повод за посещението на г-н Щьокли е дарението на благотворителната организация преди година за болничното заведение и възможностите за бъдещо сътрудничество.

Придружен от представител на Българския червен кръст, швейцарският гост от Малтийския орден бе посрещнат от заместник – кмета на Общината Михаил Михайлов и управителя на болничното заведение д-р Кети Маналова.

В началото на посещението д-р Маналова запозна високопоставения си гост с особеностите на българската здравна система. Тя подчерта, че въпреки ежедневните затруднения казанлъшката многопрофилна болница успява да запази високо нивото на предлаганите здравни услуги и да продължава да бъде най-голямата общинска болница в България, като отговаря за здравното обслужване на общо 5 общини и 116 000 души. Болничният капацитет включва 280 болнични легла, 11 клинични отделения, 4 лаборатории и то в условия на тежки финансови рестрикции. Д-р Маналова изказа благодарност към дарението на Малтийския орден, под формата на болнични легла, матраци, шкафчета и осветителни тела, което е облекчило работата на здравното заведение.

13.08.2016 - Представител на Малтийския орден посети болницата в Казанлък

Г-н Михайлов представи община Казанлък и нейната грижа към многопрофилната болница. През последните няколко години по два европейски проекта на Общината здравното заведение е изцяло обновено и оборудвано с нова техника. Община Казанлък осигури и финансова подкрепа за всеки местен специализант под формата на 3 000 лв. годишна стипендия за тяхното обучение.
Ограничените средства обаче не могат да преодолеят бързата амортизация на материалната база, което е най-трудният за решаване финансов проблем. Затова дарението на Малтийския орден има своята важна роля, като подкрепа на дарители и съдействие на благотворителна организация.

13.08.2016 - Представител на Малтийския орден посети болницата в Казанлък

Г-н Щьокли с интерес разгледа как функционира болничното оборудване от миналогодишното дарение, разговаря с персонала и пациенти и посети главни звена в болницата, сред които отделение „Вътрешни болести“ в секторите по ендокринология и хематология, отделението по гастроентерология, кардиология, хирургия, неврология...

Той сподели, че за първи път гостува в България, но на фона на многобройните си наблюдения от ситуацията в здравния сектор в другите източноевропейски страни, българските специалисти са го впечатлили като хора, които не се оплакват, а поемат инициативата и активно търсят решения на проблемите, с които се сблъскват.

Директорът на швейцарската фондация „Помощ и Подкрепа“ изказа своето възхищение от мениджмънта на болницата в Казанлък. Той отбеляза, че Швейцария, като родно място на Червения кръст, с подкрепата на посолството на Малтийския орден в България е изградила близки отношения с Българския червен кръст и се надява на бъдещи съвместни проекти и в Казанлък.

13.08.2016 - Представител на Малтийския орден посети болницата в Казанлък

Контактът с фондация "Помощ и Подкрепа" на Малтийския орден в Швейцария е направен по време на гостуването на кмета на община Казанлък Галина Стоянова миналата година за представяне на Казанлък в Швейцария. То е осъществено по покана на Меглена Плугчиева-Александрова, извънреден и пълномощен посланик на Република България.

Основната мисия на Малтийския орден е да помага на бедни и болни хора, без оглед на тяхната религия и националност.

Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 07.12.2018


Автобусно разписание:Виж