Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Фотоизложба „ И днес йощ Балканът...“ бе открита в Казанлък

Фотоизложба „ И днес йощ Балканът...“ бе открита в Художествената галерия в Казанлък. В изложбата са показани 44 творби на 28 автори, участвали в първото издание на едноименния Национален  фотографски конкурс, посветен на 60-годишнината от създаването на Националния парк-музей „Шипка“ и 139 години Шипченска епопея.

 

Организатори на изложбата са Министерство на културата, НПМ „ Шипка – Бузлуджа“, Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева ” и Художествената галерия в Казанлък. Пет от творбите участвали в конкурса са отличени от журито. Присъдени са по една първа, втора, трета и две поощрителни награди. Авторите на отличените фотоси ще получат парични награди, грамоти и медали, които ще бъдат връчени на 27 август на връх Шипка по време на националното честване на 139-та годишнина на Шипченската епопея.

Първото издание на конкурса на първо място с награда от 600 лв. и златен медал от НС Българска фотографска академия „Янка Кюркчиева” е отличена творбата „Пазители“ на Веселин Бонев. На второ място с награда от 400 лв. и сребърен медал е фотографията „Скреж – 2” на Калин Недков. На трето място с награда от 200 лв. и бронзов медал е Ирена Пейчева за творбата „Залез – 2”. Присъдени са и две поощрителни награди от по 100 лева на Деян Косев за „Битката“ и на Кольо Пейчев за „На Шипка всичко е спокойно – 3“.


Free Joomla Extensions

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: