Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Фотоизложба „ЦАРСКИЯТ НЕКРОПОЛ НА ТРАКИЙСКИЯ ГРАД СЕВТОПОЛИС“

Фотоизложба „ЦАРСКИЯТ НЕКРОПОЛ НА ТРАКИЙСКИЯ ГРАД СЕВТОПОЛИС“

Министерството на културата има удоволствието да Ви покани на откриването на Фотоизложба „ЦАРСКИЯТ НЕКРОПОЛ НА ТРАКИЙСКИЯ ГРАД СЕВТОПОЛИС“. Откриването ще се състои на 28.07 (четвъртък) от 18 часа в галерия „Средец“, като изложбата ще може да бъде посетена до 12.08.16 г.
Изложбата е посветена на 60-годишнината от членството на България в ЮНЕСКО и на направеното предложение за включването в Индикативната листа на осем тракийски гробници от некропола на столицата на одриския владетел Севт ІІІ – Севтополис, като сериен обект - разширение на вписаната в Списъка на световното наследство „Казанлъшка тракийска гробница“ и се реализира се от Министерство на културата и община Казанлък със съдействието на Националната комисия за ЮНЕСКО. Исторически музей „Искра” представя и някои експонати от колекцията на музея.

Траийски гробници, представени в изложбата: Казанлъшка тракийска гробница; Култово-погребален комплекс в надгробна могила „Оструша”; Гробница в надгробна могила „Голяма Косматка”; Гробница в надгробна могила „Шушманец”; Гробница в надгробна могила „Голяма гола могила”, т. нар. „Грифоните”; Гробница в „Малка гола могила”, т. нар. „Хелвеция”; Гробница в надгробна могила т. нар. „Голяма Арсеналка”; Гробница в надгробна могила т. нар. „Сарафова могила” (Крън 2);  Зидан гроб в надгробна могила т. нар. „Светицата”.

Поканата се отнася за всички колеги, включително за тези, с чиито имейли не разполагамеK

Очакваме Ви!

Дирекция „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ и

Галерия „Средец“

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 21.02.2020


Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: