Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража”

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА

По искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо 31-годишен мъж за кражба от магазини и  спрямо шофьор, управлявал лек автомобил след употреба на метамфетамини
На 20 юли 2016 г., по искане на Районна прокуратура-Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Миладин К., на 31 г., привлече като обвиняем за това, че в условията на продължавано престъпление и след предварителен сговор, като извършител, в немаловажен случай е отнел чужди движими вещи  от владението и собственост на различни лица, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като престъплението /включващо две престъпни деяния/ е извършено повторно - престъпление по чл.195 ал.1, т.5 и т.7 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с  чл.28 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 17 юли 2016 г., в гр.Стара Загора, обв. Миладин К. заедно с още едно лице влезли в магазин в гр. Стара Загора,  откъдето отнели 39 чифта обици, които не са от благороден материал, както и други вещи. Около час по-късно двамата отишли в магазин за дрехи, който се намирал в близост до първия, като се опитали да отнемат вещи от него, но били заловени от собствениците и предадени на полицията. Установено е, че общата стойност на отнетите вещи е 488 лева.

Районен съд-Стара Загора е преценил, че има обосновано предположение обв. Миладин К. да е извършил престъплението и е определил постоянна мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо него.

На 19 юли 2016 г. Районен съд-Стара Загора по искане на Районна прокуратура-Стара Загора е взел мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо А.С., на 51 г., привлече като обвиняем за управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества – престъпление по чл. 343б ал. 3 от Наказателния кодекс.

На 15 юли 2016 г. в с. Ракитница, обл. Стара Загора, обв. А. С. е шофирал лек автомобил, марка “БМВ 745Д“ след употреба на наркотични вещества – метамфетамини, установено по надлежния ред с техническо средство.

Определенията на Районен съд-Стара Загора могат да се обжалват пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 07.12.2018


Автобусно разписание:Виж