Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Международният фолклорен фестивал на Велико Търново гостува в Казанлък

Международният фолклорен фестивал на Велико Търново гостува в Казанлък

19-тото издание на Международния фолклорен фестивал на старопрестолния град идва на 21 и 22 юли, четвъртък и петък, от 19.00 часа в казанлъшкия парк "Розариум" с ритмите и мелодиите на характерния фолклор от различни континенти.
В четвъртък ще бъдат представени автентични изпълнения от  Мексико, САЩ и Чили.

Мексиканските танцьори от “Ballet Folklórico del Municipio de Ensenada” ще представят пред публиката в Долината на розите своя прочит на историята и традициите от северната част на страната.

Американците от “Komenka ethnic dance and music ensemble” ще пресъздадат Карнавала „Марди Гра“ – Блажения вторник, празнуван по специален начин в Ню Орлиънс – люлката на джаза.

Пазателите на народните традиции от Чили – “Banda Renacer” идват в Казанлък, в рамките на Великотърновските фестивални дни, с впечатляващо инструментално и танцово шоу.

В петъчната вечер в парк „Розариум“ за гостите и жителите на Казанлък ще свирят, пеят и танцуват артистите от фолклорната формация на Колумбия – “Fundacion Colombia Folklore”. Техният репертоар обхваща различни културни региони на латиноамериканската страна, представени с ръчно изработени местни музикални инструменти и традиционно облекло.

Великотърновският международен фолклорен фестивал е един от 270-те признати от Международния Съвет на Организаторите на Фестивали за Фолклор и Традиционни Изкуства - ЦИОФФ по света от самото си създаване. През годините форумът си извоюва реномето на един от най-престижните за цяла Източна Европа.


Пресцентър на община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: