Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Летен лагер за деца от различни вероизповедания провеждат в Стара Загора

Летен лагер за деца от различни вероизповедания провеждат в Стара Загора

Пилотен проект на Източноевропейския форум за диалог „Мостове“, съвместно с Община Стара Загора и „United Religions Initiative“, събра на четиридневен летен лагер деца от различни вероизповедания в Международния младежки център в града. Идеята на организаторите е да бъде създаден мост на толерантността и взаимното разбиране. Лагерът е възможност, живеейки заедно в една малка общност, децата да се докоснат до различни традиции, изкуства, храни, танци - като бъдат включени и активно в заниманията и уъркшопите, организирани във времето на лагера. Основните занимания са съчетани с дейности в природата и грижата за нея, както и с посещение на паметници на културата и религиите. Всички дейности са насочени към осъществяване на лични контакти, умението за общуване и споделяне.

Форумът бе открит от Ангелина Владикова, председател на „Мостове“. Тя представи идеята на проекта, целите и очакванията, които включват за другата година създаване на подобен лагер с деца от различни държави като надграждане на инициативата. На официалния старт присъства и Ангел Филипов, зам. председател на Постоянната комисия по проекти, международно сътрудничество и евроинтеграция към Общински съвет Стара Загора. Той поздрави от името на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров участниците в пилотния проект.

„Вярвам, че за да съумеем да изградим съвременно общество, основано на принципите на взаимното уважение, диалог и сътрудничеството, е необходимо да започнем с младото поколение. Посланиците на толерантността, каквито са децата, трябва да се поощряват и подкрепят“, каза Ангел Филипов. Радвам се, че целта на инициативата е да се търси общото - това, което обединява, вместо да се слага фокус върху онова, което разединява“, допълни той.

Йеродякон Петър Граматиков от „Мостове“ изрази благодарността си към всички религиозни общности, които са съдействали за участието на техни представители.

Светлана Караджова от Източноевропейския форум за диалог също поздрави участниците за готовността им да изживеят заедно това предизвикателство и пожела на всички да „заключат“ предразсъдъците си за „другия“ някъде дълбоко, както и да се опитат да изпълнят дните си в СтараЗагора с опознаване, разбиране и сътрудничество.

 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 23.10.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.66595 BGN (up) 1 GBP = 2.19534 BGN (up) 1 CHF = 1.68883 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"