Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Статуетката "Чудомир" замина за Габрово

На специална церемония Невена Митева - директор на габровския драматичен театър "Рачо Стоянов" получи статуетката "Чудомир" за постановката „Нашенци“ по Чудомир, който е победител в XV театрален фестивал "Комедиен хит на сезона".

Изборът на зрителите обяви Председателят на Общински съвет - гр. Казанлък Николай Златанов. На него публиката даде оценка 5,61 по шестобалната система. От Габровския театър определиха наградата „Чудомир“ като „най-хубавата за последните 20 години“. Те признаха, че най-голямото им желание е пъзелът от Чудомирови герои – смешни, забавни и чешити да достигне до най-голям брой млади хора.

На второ място остана „Всяка сряда от 5 до 7“ на ДТ „Невена Коканова“ Ямбол с оценка 5,56,

а на трето място е „Госпожа Министершата“ на ДТ „Гео Милев“ Стара Загора с оценка 5,30.


Пред пълната зала прозвуча и поздравителен адрес от министъра на културата Вежди Рашидов, в който той изрази дълбокото си уважение и благодарности към всички участници в Чудомирови празници – 2016.

8-дневната разнообразна артистична програма ще бъде запомнена не само с голямата аудитория, но и със забележителното присъствие на младото поколение в културните събития. През 2016 година всяко едно съпътстващо събитие в празнични дни започваше с гласът на Димитър Чорбаджийски - Чудомир.

галерия снимки:

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: