Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Черешово топче даде старт на тазгодишните маскарадни игри в Стара Загора

06.03.2016 - маскарадни игри в Стара Загора

С гръм от Черешово топче бе даден официален старт на XVIII Фестивал на маскарадните игри в Стара Загора. На площада се надиграваха днес над 800 участника от цялата страна. Пъстри маски, страшни краски и звуци на чанове и хлопки гониха злите сили. Живата кукерска сцена радва гостите и жителите на града до късния следобед.

Поздрав към участниците и всички старозагорци отправи зам.-кметът на града Иванка Сотирова. „Когато имаме възможност да тържествуваме и веселим, това прави и животът ни по-лек, изпълнен с добри мисли. Не знам дали в Стара Загора има зли духове за гонене, но спазването на тази българска традиция е важно, защото това ни съхранява във времето. Трябва да се стремим да надграждаме и предаваме обичаите ни на поколенията, да пазим богатото ни културно-историческо наследство!“, каза в словото си зам.-кметът.

На официалното откриване на традиционните за Стара Загора маскарадни игри присъстваха още зам.-кметът Красимира Чахова, председателят на Общинския съвет Емил Христов, Милена Желева, председател на ПК по култура, туризъм и вероизповедания към Общинския съвет, акад. Крум Георгиев, инициатор на мащабната проява и председател на Обществото за фолклор, както и стотици старозагорци.

Любителите на ръчно изработените вещи имаха възможност да си купят за спомен нещо от пъстрата Улица на занаятите. Фотоизложба пред Община Стара Загора нареди и Жейна Желева, която разкри със снимки красотата на маските от предходни издания на фестивала.

06.03.2016 - маскарадни игри в Стара Загора

06.03.2016 - маскарадни игри в Стара Загора

 

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 22.02.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.59321 BGN (up) 1 GBP = 2.2139 BGN (up) 1 CHF = 1.69954 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Банер