Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Задържан е служител на общинска охрана в Стара Загора, причинил смърт на пътя и избягал

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА - ЗИМА

На 26.02.2016 год. е установен и задържан Ангел  Д. на 51 год. от гр. Стара Загора. Ангел Д. е  автор на пътно транспортно произшествие между лек автомобил и две пешеходки настъпило на 11.02.2016 год. в гр. Стара Загора на кръстовището на бул.”Славянски” с ул.”К.Ганчев” на пешеходна пътека.
Около 07,00 часа Недка Ж. на 66 год. и Пенка Ж. на 61 год. пресичали бул. „Славянски” в посока север – юг по пешеходна пътека.

По същото време в посока запад – изток се движел лек автомобил Фолксваген Пасат с ДК№ СТ 37 72 НН – черен на цвят, управляван от Ангел Д. Лекият автомобил ударил двете пешеходки, като след удара не спрял, а продължил движението си и избягал от местопроизшествието.

В резултат на удара на място е починала Недка Ж. , а Пенка Ж. е откарана в МБАЛ ”Ст.Киркович” – Стара Загора със счупена дясна подбедрица и наранявания в дясно рамо.

В резултат на усилията на прокуратурата и МВР извършителят на престъплението е установен и задържан.

При задържането на Ангел Д. са иззети дрехите, с които същият е бил по време на пътно транспортното произшествие. Извършен е оглед и е иззет лекият автомобил Фолксваген Пасат с ДК№ СТ 37 72 НН – черен на цвят. От предния десен фар на автомобила е иззет биологичен материал.

На 27.02.2016 год. Ангел Д. е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 343, ал.4 вр. с ал.3, предл. второ, трето и последно,  буква”б” , предл. второ във вр. с ал.1 вр. с чл. 342, ал.1 от НК , за това че на 11.02.2016 год. в гр. Стара Загора при управление на МПС - лек автомобил Фолксваген Пасат с ДК№ СТ 37 72 НН нарушил правилата за движение по пътищата – чл. 20, ал.1, чл. 20, ал.2, изр. Второ и чл. 119, ал.1 от Закона за движение по пътищата и причинил по непредпазливост смърт на едно лице - Недка Ж. на 66 год. и двустепенна средна телесна повреда на Пенка Ж. на 61 год., като деецът е избягал от местопроизшествието, деянието е извършено на пешеходна пътека и представлява особено тежък случай .

За това престъпление се предвижда наказание „Лишаване от свобода” от 3 до 10 години.

С Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора от 27.02.2016 год.   Ангел Д.  е задържан  за срок  до 72 часа.

Днес, 29.02.2016г. в Окръжен съд – Стара Загора ще бъде внесено искане за вземане на постоянна мярка „Задържане под стража”.

Разследването по делото продължава, като предстои назначаване на експертизи, изготвяне на заключенията на назначените по досъдебното производство експертизи и други действия по разследването.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 07.12.2018


Автобусно разписание:Виж