Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

143 години от обесването на Васил Левски - програма:

На 19 февруари (петък) се навършват 143 години от обесването на Васил Левски. В памет на Апостола Община Казанлък организира поредица от събития, с които да бъде почетен споменът за Левски и героичното му дело. От 10 часа в храм „Св.Троица: (зад ОУ “Паисий Хилендарски“) ще бъде отслужена панихида в памет на Апостола. След нея от 10:30 часа всички участници в поклонението ще могат да поднесат цветя пред баралефа на Левски (срещу Пощата). В 11:30 часа шествието ще се премести на бюст-паметник Васил Левски.

От 14 часа в Инфоцентър, ул. „Искра“ №4 ще се проведе награждаване на отличените автори в конкурса под наслов „Високото бесило“.

В програмата ще вземат участие децата от детска градина „Детелина“, гр. Казанлък към Министерство на отбраната, четирите ученически клуба „Млади възрожденци“, чиито членове са от СОУ "Екзарх Антим I", гр. Казанлък; ОУ „Никола Вапцаров“, гр. Казанлък; ОУ „Паисий Хилендарски“, гр. Казанлък и ОУ „Христо Ботев“, с. Енина, както и Национално дружество „Традиция“, клон Казанлък.

Поетични композиции в чест на Васил Левски ще представят НЧ „Пробуда-1920“, с. Копринка; НЧ „Братство-1869“, с. Енина и НЧ „Възродена искра-2000“, гр. Казанлък.

Пресцентър Община Казанлък

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Хайде на театър: