Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

107 са подписаните тристранни договори за саниране в област Стара Загора

По данни от общините в Старозагорска област към днешна дата на територията на областта са сключени 107 тристранни договора за целево финансиране между кметове на общини (в качеството си на представители на сдруженията на собствениците), областния управител (в качеството си на представител на държавата) и Българската банка за развитие. 59 са сградите със стартирали дейности по изпълнение на програмата, но към днешна дата няма завършени и въведени в експлоатация сгради.
Във връзка с информация в медии за започващо саниране на жилищна сграда в Казанлък, бихме искали да поясним етапите на изпълнение на дейностите по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.
След сключване на тристранния договор за целево финансиране между областния управител, кмета на общината и Българската банка за развитие, стартира процедура по избор на изпълнител за извършване на обследване за енергийна ефективност и изготвяне на технически паспорт на сградата.
След избиране на изпълнител за извършване на горепосочените дейности, те стартират. За обследване на сградите е необходим период от 6-8 месеца.
За сградите, за които обследванията вече са приключили, стартира процедура за избор на изпълнител за проектиране, строително-монтажни работи и строителен надзор. След сключване на договорите с изпълнителите се пристъпва към поетапно саниране на сградите.
От стартирането на Националната програма за енергийна ефективност Областна администрация регулярно подава информация за текущия напредък по нейното изпълнение и ще продължи да информира обществеността за този значим проект.

 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 12.12.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.66227 BGN (up) 1 GBP = 2.22082 BGN (up) 1 CHF = 1.6758 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"