Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Общинските съветници на БСП против разпродажбата на общински имоти

БСП –Казанлък: „Оценяваме масовото разпродаване на активите на Община Казанлък като един неефективен и нецелесъобразен начин за пълнене на общинската хазна.”

Днес общинските съветници на Казанлък гласуваха Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост. От името на групата съветници на социалистите  Теодора Иванова предложи имота на Община Казанлък  в Равда – бившия пионерски лагер и детското автоградче по пътя за Енина, да бъдат извадени от програмата. 

„Предлагам имота на Равда да не се продава, защото това е най-апетитният имот на Община Казанлък и е редно да се потърси друг подход. Може да се учреди право на строеж, при което в бюджета ще постъпят приходи, но и собственост, която в бъдеще ще може да носи средства.” -  каза още Иванова.

Тя допълни още, че детското градче по пътя за Енина е единственото останало в България и не бива да се продава. Възможно е да се търсят начини за неговото реновиране и експлоатация.

Мнозинството обаче в местния парламент отхвърли направените предложения от социалистите и прие Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост на община Казанлък за 2016 както бе предложена от общинска администрация.

 

От Българската социалистическа партия са категорични, че през миналия и през настоящия мандат, групата на БСП ще остоява позицията си по отношение на безразборните продажби на общинско имущество.

„Такава бе ситуацията и с приетата от ОбС програма. Остро се противопоставихме на продажбата на два емблематични за града и общината ни обекта, а именно Детското автоградче до с. Енина и теренът на бивши пионерски лагер в Равда. Макар, че изтъкнахме достатъчно мотиви за запазването на тези терени в собственост на общината и възможността за тяхното много по-целесъобразно използване, мнозинството в Съвета одобри и тяхната продажба.”, коментира председателя на столетницата и председател на групата съветници на БСП Николай Терзиев.

„ Групата на „БСП лява България“ ще продължи да се противопоставя на масовото разпродаване на активите на Община Казанлък и оценяваме това като един неефективен и нецелесъобразен начин за пълнене на общинската хазна.”, категорични са социалистите.

Пресцентър на ОбС на БСП

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Банер

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: