Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Общинските съветници на БСП против разпродажбата на общински имоти

БСП –Казанлък: „Оценяваме масовото разпродаване на активите на Община Казанлък като един неефективен и нецелесъобразен начин за пълнене на общинската хазна.”

Днес общинските съветници на Казанлък гласуваха Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост. От името на групата съветници на социалистите  Теодора Иванова предложи имота на Община Казанлък  в Равда – бившия пионерски лагер и детското автоградче по пътя за Енина, да бъдат извадени от програмата. 

„Предлагам имота на Равда да не се продава, защото това е най-апетитният имот на Община Казанлък и е редно да се потърси друг подход. Може да се учреди право на строеж, при което в бюджета ще постъпят приходи, но и собственост, която в бъдеще ще може да носи средства.” -  каза още Иванова.

Тя допълни още, че детското градче по пътя за Енина е единственото останало в България и не бива да се продава. Възможно е да се търсят начини за неговото реновиране и експлоатация.

Мнозинството обаче в местния парламент отхвърли направените предложения от социалистите и прие Годишна програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост на община Казанлък за 2016 както бе предложена от общинска администрация.

 

От Българската социалистическа партия са категорични, че през миналия и през настоящия мандат, групата на БСП ще остоява позицията си по отношение на безразборните продажби на общинско имущество.

„Такава бе ситуацията и с приетата от ОбС програма. Остро се противопоставихме на продажбата на два емблематични за града и общината ни обекта, а именно Детското автоградче до с. Енина и теренът на бивши пионерски лагер в Равда. Макар, че изтъкнахме достатъчно мотиви за запазването на тези терени в собственост на общината и възможността за тяхното много по-целесъобразно използване, мнозинството в Съвета одобри и тяхната продажба.”, коментира председателя на столетницата и председател на групата съветници на БСП Николай Терзиев.

„ Групата на „БСП лява България“ ще продължи да се противопоставя на масовото разпродаване на активите на Община Казанлък и оценяваме това като един неефективен и нецелесъобразен начин за пълнене на общинската хазна.”, категорични са социалистите.

Пресцентър на ОбС на БСП

 

> ПОЛИТИКА

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 11.12.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.65805 BGN (down) 1 GBP = 2.21624 BGN (down) 1 CHF = 1.67466 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"