Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обучение в Германия

Между 14-ти и 18-ти октомври 2015 г. в град Бон – Германия се проведе обучение СОХО за изпращаща и посрещаща организация по Европейска доброволческа служба на програма Еразъм +. Единственият участник от България беше от гр. Казанлък в лицето на Станислава Тонева-ментор на доброволци от МРЦ „Взаимопомощ”, която взе участие в него заедно с представители на 17 държави в тренинга организиран от Немската национална агенция. Трима обучители, в продължение на три дни, предназначени за учебни сесии, презентираха, прожектираха филми, и работиха в малки групи с 28 участници от  Турция, Грузия и Армения и цяла Европа.

Основната тема на сесиите бяха Европейската доброволческа служба (EVS) и проектите, който тя финансира по програмата Erasmus + , с млади хора на територията на Европейския съюз и съседните държави.

Участниците бяха потопени в света на доброволците, неформалното учене в доброволческата работа, организацията на добре работещи и полезни проекти и разбира се полезният опит, добиван от доброволците по време на пребиваването и работата им в непозната среда.

По време на обучението представителят на „Взаимопомощ”  и останалите участници работиха заедно за подобряване на работата на организациите си, обменяха опит, бяха част от обучителни игри и представяха културата на държавите си. Всички заедно разгледаха град Бон, и туристическите забележителности на Кьолн, създадоха нови познанства и изградиха основите на бъдещи партньорства.

Представителят на Взаимопомощ е бил доброволец по програмата с 45 дневен проект в Полша, участвала в младежки обмен в Полша като лидер на група или общо това е нейното 3-то участие по проекти на „Еразъм+” и „Младежта в действие”.

 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 23.10.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.66595 BGN (up) 1 GBP = 2.19534 BGN (up) 1 CHF = 1.68883 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"