Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обучение в Германия

Между 14-ти и 18-ти октомври 2015 г. в град Бон – Германия се проведе обучение СОХО за изпращаща и посрещаща организация по Европейска доброволческа служба на програма Еразъм +. Единственият участник от България беше от гр. Казанлък в лицето на Станислава Тонева-ментор на доброволци от МРЦ „Взаимопомощ”, която взе участие в него заедно с представители на 17 държави в тренинга организиран от Немската национална агенция. Трима обучители, в продължение на три дни, предназначени за учебни сесии, презентираха, прожектираха филми, и работиха в малки групи с 28 участници от  Турция, Грузия и Армения и цяла Европа.

Основната тема на сесиите бяха Европейската доброволческа служба (EVS) и проектите, който тя финансира по програмата Erasmus + , с млади хора на територията на Европейския съюз и съседните държави.

Участниците бяха потопени в света на доброволците, неформалното учене в доброволческата работа, организацията на добре работещи и полезни проекти и разбира се полезният опит, добиван от доброволците по време на пребиваването и работата им в непозната среда.

По време на обучението представителят на „Взаимопомощ”  и останалите участници работиха заедно за подобряване на работата на организациите си, обменяха опит, бяха част от обучителни игри и представяха културата на държавите си. Всички заедно разгледаха град Бон, и туристическите забележителности на Кьолн, създадоха нови познанства и изградиха основите на бъдещи партньорства.

Представителят на Взаимопомощ е бил доброволец по програмата с 45 дневен проект в Полша, участвала в младежки обмен в Полша като лидер на група или общо това е нейното 3-то участие по проекти на „Еразъм+” и „Младежта в действие”.

 
Банер

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Работа


ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 16.01.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.59921 BGN (up) 1 GBP = 2.20102 BGN (up) 1 CHF = 1.65819 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците: