Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминална хроника - 8 септември 2015 г

Разкрити престъпления

На 02.09.2015 г. в 10.07 часа, в  РУ - Казанлък е получен сигнал чрез тел. 112 от служител на бензиностнация "Петрол" в гр. Казанлък за германски гражданин, на когото на бензиностанцията противозаконно му е отнет лек автомобил.

На място е установен германският гражданин А. С., на 52 г., който е заявил, че е пристигнал в Р България на 22.08.2015 г.,  във връзка с познанството му с 20 годишната А. Ц. на 20 г. от гр. Габрово и се е настанил на хотел в гр. Габрово.

На 02.09.2015 г. А. С., заедно с А. Ц. и двама нейни познати се връщали от гр. Варна с автомобила на германския гражданин, като автомобилът бил управляван от А. Ц. По пътя същата завила към връх "Бузлуджа", където тя и двамата им спътници, използвайки  нож, заплашвали А.С., с цел да го принудят да им даде сумата от 15 000 евро. Тъй като парите трябвало да бъдат изтеглени от банка, четиримата тръгнали към гр. Казанлък. Като стигнали до бензиностанция "Петрол" А. С. успял да слезе от автомобила и потърсил помощ от служителката на бензиностанцята. В търговското помещение бил застигнат от А. Ц. която му нанесла удари, след което се върнала в автомобила и заедно със спътниците и, с лекия автомобил на германския гражданин, напуснали бензиностанцията.

По случая в РУ – Казанлък е  образувано досъдебно производство.

След проведени в периода от 02.09.2015 г. – 04.09.2015 г. бързи оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУ – Казанлък и РУ – Габрово, са установени извършителите на престъплението – А. С. на 20 г., Б. И., на 21 и К.Х., на 21 г., всички от гр. Габрово

Лекият автомобил, обект на престъплението, е открит в местност в близост до връх "Бузлуджа", а регистрационните му табели са намерении, изхвърлени в напоителен канал в землището на с.Черганово, общ. Казанлък. Личните документи на А. С. и документите на автомобила  са открити в близост до паркинг, в подножието на връх "Бузлуджа".

А. Ц. и Б. И. и К.Х. са задържани и са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл.213 а, ал.2, т.4 и чл.346, ал.1 от НК.

А. Ц. и Б. И. са с наложена МН "Задържане под стража", а на К.Х. с постановление на РП – Казанлък е наложена мярка за процесуална принуда – "Задържане за срок до 72 часа".

Работата по случая е проведена под ръководството на РП – Казанлък

По – характерни престъпления

На 07 септември, в 18.25 ч., в РУ-Казанлък е получено съобщение от 65 – годишен мъж от гр. Казанлък, че за времето от 05.30 ч. до 18.00 ч., неизвестен извършител, след като е премахнал катинар на гаража му, е извършил кражба на велосипед на стойност около 1000 лв., собственост на колоездачен клуб "Лястовица", гр. Казанлък. Образувано е досъдебно произовдство.

На 07 септември в РУ-Казанлък се е явил 54-годишен холандския гражданин, който е заявил, че на 05.09.2015г. в гр. Казанлък на ул. "Любомир Кабакчиев", срещу стълбите на "Тракийската гробница", неизвестен извършител е отнел от багажното отделение на незаключен л.а."Форд Фиеста" черна кожена чантичка, с намиращи се в нея преносим компютър, слънчеви очила и ключ за лек автомобил "Лексус", негова собственост. Извършен е оглед на автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 08 септември, в 01.35 ч., в РУ-Казанлък се е явил 31 – годишен собственник на фирма от гр.Казанлък, който е заявил, че е унищожена гума на служебен товарен автомобил. При извършения оглед е установено, че неизвестен извършител, чрез използване на режещ предмет, е повредил 1 бр. гума на стойност около 450 лв. Атомобилът е бил паркиран на ул. "Ген. Скобелев". Образувано е досъдебно произовдство.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

ВРЕМЕТО

Банер

Търси на пазара:

от 07.12.2018


Автобусно разписание:Виж