Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Съдът върна Общинския съвет в Павел баня

Административният съд в Стара Загора спира решението на Общинската избирателна комисия в Павел баня от 22 юни, с което бяха прекратени предсрочно правомощията на целия общински съвет. Първото заседание по делото, образувано по жалба на председателката на Общинския съвет Христина Петрова, е насрочено за 6 октомври.

До приключване на делото на практика Общинският съвет в Павел баня е законен и може да взема решения. От 22 юни досега той е провел две заседания. Според председателката му Христина Петрова и без определението на административния съд, жалбата, внесена от нея и други общински съветници, спира решението на общинската избирателна комисия за предсрочно прекратяване на техния мандат. Насроченото за днес заседание на избирателната комисия в Павел баня, на което трябваше да бъде избран нов общински съвет, няма да се състои, съобщи пред БНР Цанка Христова-председател на комисията. В законния седемдневен срок тя ще обжалва определението на административния съд в Стара Загора пред върховния.

Без действащ Общински съвет в Павел баня не биха могли да се проведат изборите през октомври, защото само с негово решение може да бъде назначен временен кмет на общината, който да подпише изборните книжа. Не би могла да започне и учебната година, защото само местният парламент одобрява делегираните бюджети на училищата.

БГНЕС
pavelbanya.eu