Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Обучение „ТИК-ТАК” в Турция

От 16 до 22 март 2015 г. се проведе обучение „ТИК-ТАК” в Турция, организирано от турската национална агенция по програма „Еразъм+” съвместно с обучители от ресурсен център Салто.
Основната идея на обучението, в което се включиха по няколко представители от държавите Белгия, България, Чехия, Естония, Франция, Унгария, Испандия, Италия, Литва, Норвегия, Полша, Румъния, Словения и Турция беше да бъдат обучени младежки работници как да разписват проектни предложения по новата програма „Еразъм+”.

От страна на България имаше трима младежки работници като един беше от МЦР-Взаимопомощ и всички бяха изпратени с подкрепата на Център за развитие на човешките ресурси. Предствителите на младежки организации бяха такива, които са въвлечени в управление на младежки центрове. Някои от участниците работят към Общините в техните държави като младежки работници. Най-голям опит в разписването на проекти от участниците се оказа, че имат от българската организация МЦР-Взаимопомощ, следвани от френска организация. По-голямата част от участниците за първи път се сблъскваха с разписване на проект като често те само са участвали в такъв.
Обучителите използваха методи на неформално образование и интерактивни игри под формата на театър през цялото време. Като работни методи се използваха ролеви игри, дискусии, изработване на стратегии за работа на младежки центрове, разписване на проектни предложение и одобрението им, поставяне на мястото на Национална агенция и оценители при одобрение на проекти. Обучителите използваха интерактивни методи по неформално обучение и работният процес беше на повече от интензивно ниво. Участниците, които нямаха опит по програма „Еразъм+” научиха достатъчно за разписването на проекти и качеството им, за организациите участващи в тях и партньорите, както й резултатите, които трбва да добият от тях.

Свободното време на младежите беше много лимитирано, затова пък имаха един следобед да разгледаме забележителностите на Истанбул. Турската национална организация организира  разходка с корабче по Босфора, което беше покрито от тях с включена вечеря. Едно от най-неверотяните преживявания за участниците.
По време на специална вечер бяха представени и всички държави на участниците като България беше представена с традиционата и любима за всички чужденци лютеница, българско сирене, кашкавал, лимонови резенки, суджук и луканка, както и всеки участник получи от българската група мартеничка и беше разказана тази наша традиция.

Екип МЦР-Взаимопомощ

 

НАШИЯТ ВИДЕО АРХИВ:


Банер

Бюлетин Доброволците:

Още от Доброволците:

Работа

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 23.10.2017
    Българска народна банка 1 USD = 1.66595 BGN (up) 1 GBP = 2.19534 BGN (up) 1 CHF = 1.68883 BGN (up)

ВРЕМЕТО

Банер


>>>

НОВИНИ >>> КУЛТУРЕН АФИШ >>> КАЗАНЛЪК >>> ВРЕМЕТО и WEBCAM >>> ГАЛЕРИЯ >>> ОБЯВИ >>> УКАЗАТЕЛ >>> ЗА НАС >>> ВХОД >>> ВСИЧКИ НОВИНИ >>> НОВИНИ ОТ ЕВРОПА >>> ПОЛИТИКА >>> СПОРТ >>> МЛАДЕЖКИ ИНИЦИАТИВИ >>> ВИДЕО >>> КОНКУРСИ >>> ЕКСКУРЗИИ >>> ВАЖНИ НОВИНИ >>> ОБЩИНА КАЗАНЛЪК >>> ОБЩИНСКИ СЪВЕТ КАЗАНЛЪК >>> ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ >>> БЮРО ПО ТРУДА - КАЗАНЛЪК >>> ТРАНСПОРТ >>> КУЛТУРНИ ИНСТИТУТИ >>> КАЗАНЛЪК В 360 ГРАДУСА >>> Е-МАЙЛ >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА >>> РЕКЛАМНА ОФЕРТА ИЗБОРИ >>> ИЗРАБОТКА НА БЮЛЕТИНИ >>> БДЖ >>> АВТОБУСИ >>> Училища >>> Ясли и Детски градини >>> Спортни клубовe >>> Новини от Казанлък >>> Новини от Стара Загора >>> Новини от Павел баня >>> Новини от Мъглиж >>> Новини от НАП >>> Гледна точка >>> Казанлък крими >>> Царица Роза >>> Култура и изкуство >>> Любопитни новини >>> Интервюта >>> Кино "Искра" >>> Кино Латона Синема - Казанлък >>> Библиотека "Искра" >>> Читалище "Искра" >>> Читалище “Възродена Искра” >>> Новини от ГЕРБ >>> ФК" Розова долина"