Казанлък Инфо - Животът... такъв какъвто го познавате в .:www.kazanlak-bg.info:.

Декларация срещу съкращенията на служители в НПМ”Шипка-Бузлуджа”

Групата съветници на левицата в Казанлък, с ръководител Васил Смарски, внесоха в ОбС- Казанлък Декларация за несъгласие със съкращенията на служители в Национален парк-музей „Шипка-Бузлуджа”. Декларацията, социалистите предлагат,  да бъде изпратена до президента на РБългария,  до председателя на Народното събрание, до председателя на Комисията по култура и медии в НС, до министъра на културата и до областния управител на Стара Загора.
Очаква се внесената Декларация  да бъде разгледана от местния парламент на заседание през следващата седмица.
Политическият документ  на общинските съветници на БСП в Казанлък е продължение на разпространената Позиция на ръководството на левицата в Казанлък. Социалистите се обявиха срещу съкращенията на служители в Национален парк-музей „Шипка Бузлуджа”.
Обществеността в Казанлък с тревога научи преди седмица, че Министъра на културата със своя заповед е разпоредил намаляване числеността на персонала в националния музей със шест щатни бройки. Това е второто съкращение в музея, сочат в мотивите общинските съветници на БСП.
По думите им в НПМ „Шипка-Бузлуджа” работят доказани професионалисти, които са се посветили изцяло на съхранението на историята ни.
„В тяхна кауза се е превърнало опазването на културно-историческото  наследство на България и на Казанлък, това не е ли каузата на всеки българин?!”, се казва още в проекто-декларацията.

Общински съвет на БСП-Казанлък

 

> ПОЛИТИКА

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

ФИКСИНГ БНБ

Валутни курсове

  • Курсове за 21.08.2018
    Българска народна банка 1 USD = 1.70043 BGN (down) 1 GBP = 2.17944 BGN (down) 1 CHF = 1.71986 BGN (down)

ВРЕМЕТО

Банер